Fascinanta Românie: Dovada că trăim într-un soi de zona crepusculară

Fascinanta Românie: Dovada că trăim într-un soi de zona crepusculară

Normalitatea e o „floare rară“ în fascinanta Românie. Cazul Stadionului Steaua, renovat din bani publici pentru suma de 81 de milioane de euro, ne demonstrează, încă o dată, că trăim într-un soi de zona crepusculară.

Fanii vor putea vedea, în sfârșit, un mare derby jucat pe noul Stadion Steaua

Vestea bună e că dăm semne că putem să ieșim de acolo. Ce-i drept, e un proces anevoios, dureros (de lent) și zgomotos, însă se mai și finalizează cu succes. Vedem asta acum în cazul folosirii arenei din Ghencea. Într-o lume normală, un stadion renovat din fonduri publice ar fi fost închiriat din prima zi oricărei echipe dispuse să plătească suma cerută de stat. Pentru că menirea unei astfel de construcții e să genereze venituri. Într-o primă fază, pentru a „amortiza“ investiția făcută în ea și, ulterior, pentru a contribui la bugetul de stat, care și așa e afectat de criză.

La noi, în schimb, închirierea arenei din Ghencea de către FCSB s-a transformat într-un subiect de orgoliu pentru oamenii de la CSA Steaua și coloneul Florin Talpan. A fost nevoie de „doar“ 2 ani de la inaugurarea stadionului, pe data de 7 iulie 2021, pentru ca această anomalie românească să dispară, în mod oficial.

La fix o săptămână după ce Gigi Becali s-a lăudat că are promisiunea premierului Marcel Ciolacu, cum că FCSB va fi lăsată să închirieze Stadionul Steaua – între 15 iulie – 15 august, Arena Națională, unde juca FCSB de obicei, e blocată pentru organizarea unor concerte – acest lucru s-a și oficializat. Pentru că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat documentul care a deblocat arena din Ghencea pentru echipa lui Becali.

Confirmarea acestei decizii a venit printr-un comunicat scurt, în stil milităresc, al Clubului Sportiv al Armatei (CSA Steaua): „PRECIZARE. Solicitarea echipei SC FC FCSB SA de punere la dispoziţie a stadionului <<Steaua>>, pentru disputarea partidei FCSB - Dinamo 1948, din 22.07.2023, a fost aprobată la nivelul conducerii Ministerului Apărării Naţionale, instituţia care este administratorul stadionului“.

Două anomalii anulate dintr-o lovitură

Decizia MApN a anulat, practic, două anomalii uriașe! În primul rând, cea legată de împiedicarea folosirii arenei de către un club dispus să plătească aproximativ 27.000 de euro pe chirie.

A doua legată de faptul că, dacă nu venea decizia Ministerului, am fi asistat poate la o situație halucinantă: cu Arena Națională blocată de concerte și cu stadionul „Arcul de Triumf“ mult prea mic pentru un meci FCSB – Dinamo, derby-ul Bucureștiului risca să se joace... în afara Bucureștiului! Asta în condițiile în care în Ghencea avem o arenă ultramodernă pe care însă pusese lacătul coloneul Talpan!

Superliga, ediția 2023-2024, primele două runde

Prima etapă

Vineri, 14 iulie

Oțelul Galați – UTA 18.30

Rapid – Sepsi 21.30

Sâmbătă, 15 iulie

Hermannstadt – Farul 18.30

CFR Cluj – Poli Iași 21.30

Duminică, 16 iulie

Petrolul – Universitatea Cluj 18.30

FC U Craiova 1948 – FCSB 21.30

Luni, 17 iulie

Voluntari – FC Botoșani 18.30

Dinamo – Universitatea Craiova 21.30

Etapa a doua

Vineri, 21 iulie

Sepsi – FC U Craiova 1948 18.30

UTA – CFR Cluj 21.30

Sâmbătă, 22 iulie

Farul – FC Voluntari 18.30

FCSB – Dinamo 21.30

Duminică, 23 iulie

Poli Iași – Hermannstadt 18.30

Universitatea Cluj – Rapid 21.30

Luni, 24 iulie

Botoșani – Petrolul 18.30

Universitatea Craiova – Oțelul 21.30

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat