FCSB – Anderlecht, agonie și în Conference League: Dică, scaunul „tremură“ tot mai tare

FCSB – Anderlecht, agonie și în Conference League: Dică, scaunul „tremură“ tot mai tare

Cine a sperat că FCSB va ieși din criză în meciul cu Anderlecht, punând capăt seriei celor patru partide fără victorie, s-a prins repede, cam după primele 10 minute, că un asemenea deznodământ nu va veni ușor!

Nicolae Dică nu mai bate pe nimeni cu FCSB de trei săptămâni. FOTO: Arhiva Adevărul

Dacă săptămâna trecută, la Londra, bucureștenii au avut în față o echipă letargică a celor de la West Ham, căreia i-au făcut față cu brio vreo 65 de minute, până s-au trezit englezii din „somn“, Anderlecht a arătat cu totul altfel! Mult mai bine, încă de la primul fluier al arbitrului austriac, Sebastian Gishamer (33 de ani). Ceea ce a dovedit că nu degeaba belgienii au ajuns să aibă o echipă în grupele Ligii Campionilor, Club Brugge, cu maximum de puncte după două etape. Plus alte trei formații, Union Saint-Gilloise în Liga Europa, Anderlecht și Gent în Conference League, care au pornit cu dreptul în aceste competiții UEFA.

Trupa pregătită de Felice Mazzù a fost una bine așezată în teren, care a legat acțiuni ofensive încântătoare, cu un joc în viteză, dintr-o atingere. Ce-i drept, fără să creeze panică în careul FCSB-ului.

Fază suspectă de penalty pentru FCSB

După ce au luat pulsul adversarei, bucureștenii au dat și ei primele semne de viață. În minutul 20, șutul lui Edjouma a fost parat și trimis în corner de Van Crombrugge. Nouă minute mai târziu, a fost o fază suspectă de penalty pentru vicecampioana României. Van Crombrugge a scăpat mingea și, în tentativa de a o prinde, a părut că l-a faultat pe Dawa. Arbitrul Sebastian Gishamer a dat însă doar un „galben“ lui Olaru pentru proteste. Repriza, una fără gol, s-a încheiat cu ocazia lui Fabio Silva al cărui șut din mijlocul careului a fost parat de Târnovanu.

Cordea

Andrei Cordea a fost aproape de deschiderea scorului, în minutul 77. FOTO: Arhiva Adevărul

Cordea, ratare monumentală

După pauză, Anderlecht a cam pus piciorul pe accelerație! Pentru că acțiunile ofensive bine legate ale belgienilor s-au înmulțit, chiar dacă FCSB a reușit să le facă față printr-o defensivă solidă din care gafele din campionat au lipsit.

Când jocul era, totuși, într-o vizibilă scădere a venit marea ocazie a lui Cordea (77). Scăpat pe un contraatac-fulger, jucătorul FCSB-ului a avut o finalizare slabă, spre disperarea celor peste 30.000 de oameni aflați în tribunele Arenei Naționale.

Pe final, și belgienii au avut o fază suspectă de penalty, dar nici aici Gishamer n-a acordat nimic. S-a terminat 0-0, scor care nu scapă FCSB de criza de rezultate, însă măcar aduce o sumă importantă în conturile clubului. Vreo 700.000 de euro din vânzarea biletelor și 166.000 de euro pentru primul punct obținut în grupele Conference League.

Pentru Dică însă, presiunea crește tot mai mult! Fără victorie de pe 25 august, de la returul cu Viking, antrenorul știe că răbdarea patronului Gigi Becali se apropie de final. Și duminică e programată deplasarea, la Craiova, pentru un meci infernal cu echipa pregătită de Rădoi!

Conference League, etapa a 2-a, astăzi

Grupa B

FCSB – Anderlecht 0-0

Silkeborg – West Ham 2-3

Clasament: 1. West Ham 6 puncte, 2. Anderlecht 4p, 3. FCSB 1p, 4. Silkeborg 0p

Grupa G

CFR Cluj – Sivasspor 0-1

Slavia Praga – Ballkani 3-2

Clasament: 1. Slavia Praga 4p, 2. Sivasspor 4p, 3. Ballkani 1p, 4. CFR Cluj 1p

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

PROGRAM FCSB ÎN GRUPA B

*8 septembrie: West Ham – FCSB 3-1

*15 septembrie: FCSB – Anderlecht 0-0

*6 octombrie: 19:45: Silkeborg – FCSB

*13 octombrie: 22:00: FCSB – Silkeborg

*27 octombrie: 19:45: Anderlecht – FCSB

*3 noiembrie: 22:00: FCSB - West Ham

PROGRAM CFR CLUJ ÎN GRUPA G

*8 septembrie: Ballkani - CFR Cluj 1-1

*15 septembrie: CFR Cluj – Sivasspor 0-1

*6 octombrie: 22:00: Slavia Praga - CFR Cluj

*13 octombrie: 19:45: CFR Cluj - Slavia Praga

*27 octombrie: 22:00: Sivasspor - CFR Cluj

*3 noiembrie: 19:45: CFR Cluj - Ballkani

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale