FCSB - Anderlecht, Conference League: Chiar și presa din Belgia e revoltată pentru penalty-ul neacordat românilor

FCSB - Anderlecht, Conference League: Chiar și presa din Belgia e revoltată pentru penalty-ul neacordat românilor

FCSB a remizat pe teren propriu cu Anderlecht în runda a doua a grupelor UEFA Europa Conference League. Roș-albaștrii nu au primit o lovitură de la 11 metri clară ca lumina zilei, în minutul 29. Și oaspeții au reclamat un penalty, în minutul 84, dar arbitrul a închis ochii și de această dată.

Dawa, ținut cu disperare de portarul belgienilor. Foto Sportpictures

FCSB a cerut un penalty în prima repriză, atunci când Dawa a căzut în careul advers, după ce portarul lui Anderlecht l-a ținut și s-a urcat efectiv pe el. La finalul partidei, Jan Vertonghen, cel mai experimentat fotbalist din lotul belgienilor, a fost sincer și a recunoscut că trupa lui Nicolae Dică putea primi lovitură de pedeapsă la acea fază.

Ar fi putut fi penalty pentru FCSB. Dar avem patru puncte în grupă şi e ok. E un stadion foarte frumos şi este plăcut să joci în faţa atâtor fani. Cred că putem termina pe locul doi în grupă şi că putem să ne îmbunătăţim jocul. Avem echipă puternică şi sper să facem ceva deosebit în acest sezon”, a spus Vertonghen.

Presa belgiană: O aberație a arbitrajului

Faza din minutl 29 i-a indignat nu doar pe români, ci și pe belgieni, care au considerat clar penalty-ul pe care FCSB trebuia să îl primească.

Întâlnirea s-ar fi putut încheia diferit dacă s-ar fi desfășurat la un nivel european mai înalt. Dominată de bucureșteni, echipa lui Felice Mazzu s-a retras până în punctul în care jucătorii s-au găsit într-un mare dreptunghi. Și la o centrare inofensivă, Van Combrugge iese să intercepteze balonul. Problema e că îi dă drumul și se găsește la picioarele lui Dawa.

Steaua   Anderlecht foto sportpictures (1) jpg

FSCB și Anderlecht s-au anihilat reciproc pe Arena Națională. Foto Sportpictures

Însă când fotbalistul se pregătea să finalizeze acțiunea în poarta goală, portarul lui Anderlecht l-a ținut ca un wrestler de gât pentru a-l preveni din a șuta. Jucătorul se prăbușește și întregul stadion vede penalty (și cartonașul roșu ca atare), cu excepția arbitrului.

Un deznodământ pozitiv pentru Anderlecht, însă o aberație a arbitrajului când știm că VAR-ul nu este disponibil pentru faza grupelor în Conference League”, au scris jurnaliștii de la lavenir.net, potrivit sport.ro.

PROGRAM FCSB ÎN GRUPA B

*8 septembrie: West Ham – FCSB 3-1

*15 septembrie: FCSB – Anderlecht 0-0

*6 octombrie: 19:45: Silkeborg – FCSB

*13 octombrie: 22:00: FCSB – Silkeborg

*27 octombrie: 19:45: Anderlecht – FCSB

*3 noiembrie: 22:00: FCSB - West Ham

PROGRAM CFR CLUJ ÎN GRUPA G

*8 septembrie: Ballkani - CFR Cluj 1-1

*15 septembrie: CFR Cluj – Sivasspor 0-1

*6 octombrie: 22:00: Slavia Praga - CFR Cluj

*13 octombrie: 19:45: CFR Cluj - Slavia Praga

*27 octombrie: 22:00: Sivasspor - CFR Cluj

*3 noiembrie: 19:45: CFR Cluj - Ballkani

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”