FCSB - Dinamo. Florinel Coman rezolvă derby-ul cu o execuție magistrală VIDEO

FCSB - Dinamo. Florinel Coman rezolvă derby-ul cu o execuție magistrală VIDEO

Derby-ul FCSB - Dinamo a născut mai multe patimi înainte de start decât meciul propriu-zis. Circul cu stadionul închiriat de la rivala CSA Steaua și tertipurile folosite de militari pentru a împiedica echipa lui Gigi Becali să joace în Ghencea au ținut mai multe zile la rând fanii în priză. Pe teren, lucrurile au fost tranșate rapid: FCSB s-a impus lejer, iar Dinamo trebuie să mai aștepte până să devină o echipă competitivă.

Culmea, deși în Ghencea se vorbea că ar fi fost 30.000 de spectatori, pe arena Arcul de Triumf au venit mai puțin de 7.000 de fani, sute de scaune rămânând goale. O explicație ar fi faptul că mulți au încercat să facă un ban în plus și au cumpărat bilete pe care să le vândă apoi la suprapreț, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Chiar și așa, atmosfera a fost demnă de un derby .

FCSB nu a lăsat niciun minut impresia că ar putea scăpa meciul din mână, jocul fiind rezolvat în doar 5 minute. Florinel Coman a avut un moment de geniu după o jumătate de oră, când a driblat scurt în marginea careului și l-a executat pe portarul lui Dinamo, la colțul scurt, în vinclu. Execuție magistrală, cu care FCSB s-a descătușat. Imediat a venit și golul de 2-0, când Darius Olaru a dublat avantajul roș-albaștrilor după un șut cu stângul expediat la colțul lung.

Florinel Coman a deschis scorul în derby-ul FCSB - Dinamo. Foto Sportpictures

Au fost momente în care Dinamo putea arunca prosopul, ca la box, după ce a fost ridiculizată de formația gazdă. Însă a venit pauza, sau mai bine zis gongul salvator pentru ”câini”.

Repriza secundă a fost tot un joc de-a șoarecele și pisica, dar dinamoviștii au reușit să echilibreze disputa pe final. Ba chiar au reușit să puncteze în minutul 83, când Târnovanu a gafat, respingând în față un șut de la distanță, iar Gregorio a profitat și a dus scorul la 2-1. Speranțe pentru alb-roșii, meciul s-a încins, dar FCSB a rezistat și a bifat a doua victorie consecutivă în Superliga.

FCSB - Dinamo 2-1

Au marcat: Coman (30), Olaru (35)/ Gregorio (83).

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Haruț, Radunovic - Djokovic, Șut, Olaru - Miculescu, Al. Băluță, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad - Compagno, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Ngezana, Radaslavescu, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous

DINAMO: Golubovic - De Moura, Giafer, R. Grigore, Amzăr - Ghezali, Larrucea, Iglesias, N. Roșu - Bani, Abdallah. Rezerve Dujmovic - Bena, I. Roșu, Gregorio, Țîră, Politic, V. Borcea, Patriche, C. Costin. Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti)

Spactatori: 6.125

Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti)

Superliga, etapa a 2-a

Sepsi - U Craiova 1948 1-0

UTA - CFR Cluj 1-3

Farul - Voluntari 4-1

FCSB - Dinamo 2-1

Poli Iași - Hermanstadt (duminică, 18.30)

U Cluj - Rapid (duminică, 21.30)

Botoșani - Petrolul (luni, 18.30)

Universitatea Craiova - Oțelul (luni, 21.30)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”