FCSB, o „vitrină ruginită“: De ce au dispărut transferurile pe sume uriaşe

FCSB, o „vitrină ruginită“: De ce au dispărut transferurile pe sume uriaşe

După doi ani de încercări disperate, FCSB a scăpat, în sfârşit, de Florin Tănase. Pentru că cel mai bine plătit jucător din lot, cu un salariu de 30.000 de euro pe lună, devenise o povară financiară pentru club.

Degeaba au tot sperat şefii roş-albaştrilor că vor veni arabii după golgheterul ultimelor două ediţii ale campionatului. Nici măcar o formaţie din zona Golfului Persic n-a acceptat să achite clauza de reziliere din contractul lui Tănase, de doar 3 milioane de euro. Aflat într-o situaţie financiară critică, în condiţiile în care FCSB n-a mai prins grupele unei competiţii UEFA din 2017, rămânând fără bonusurile oferite de forul european, Gigi Becali a fost salvat de chinezi. Pentru că, după mai multe zile de aşteptare, Shanghai Port, locul 6 din 18 în prima ligă, a acceptat să dea 3 milioane de euro pentru Tănase. Iar Becali, încântat, nici n-a mai aşteptat returul de astăzi cu Saburtalo (Georgia), renunţând imediat la căpitanul echipei.

„Am scăpat de 40.000 de euro pe lună (n.r. – cu impozitele aferente salariului pe care îl avea Tănase), iau şi 3 milioane de euro. Ia şi el un milion de euro salariu. Nu mai joacă în meciul cu Saburtalo. Gata! Nu mai vorbesc de retragere din fotbal acum. Am buget de 10 milioane de euro. Sunt bani pe care îi încasez, nu pe care îi dau eu. Am curaj acum. Ar trebui să iau şi vreo patru jucători să completăm lotul. Dar nu mai fac investiţii mari“, a anunţat Becali, la Pro Arena.

Ţinte low-cost

Finanţatorul a şi dezvăluit ce mutări pregăteşte, în continuare. Prima însă poate fi încă o plecare: „E vorba să plece şi Olaru în altă parte. Eu am avut ofertă de 5 milioane de euro, dar n-am acceptat. Am cerut 7 milioane de euro, dar l-am lăsat la 6 milioane de euro acum. Nu vreau să vorbesc mai multe, o să vedeţi“.

Ţintele FCSB-ului pentru întărirea lotului? Nişte jucători low-cost. „Avem un lot subţire acum. Trebuie să ai soluţii pe bancă, să-ţi ofere un plus. Mă interesează Safranko (n.r. - Pavol Safranko, un atacant slovac). I-am zis lui MM Stoica să-l pună pe Pintilii să ia legătura cu Dan Nistor (n.r. – mijlocaş pe care nu-l mai vrea CS U Craiova). Poate îl luăm noi. Dacă îl pot lua pe Miculescu (n.r. - atacantul David Miculescu de la UTA) cu 500.000 de euro, îl iau. Iar dacă FC Argeş îl dă pe Işfan (n.r. - mijlocaşul Alexandru Işfan) la un preţ acceptabil, îl iau“, a explicat Gigi Becali.

45

de goluri a marcat Florin Tănase pentru FCSB, în ultimele două sezoane în care a bifat 72 de meciuri în tricoul roş-albaştrilor.

FCSB, cele mai mari transferuri din istoria campionatului

1. Dennis Man (Parma) - 13 milioane de euro

2. Nicolae Stanciu (Anderlecht) - 9,7 milioane de euro

3. Vlad Chiricheş (Tottenham) - 9,5 milioane de euro

Sursă: transfermarkt.com

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris