FCSB, victorie la revenirea în Ghencea

FCSB, victorie la revenirea în Ghencea

FCSB s-a impus în fața lui CFR Cluj în marele derbi al rundei și al campionatului, scor 1-0 în primul său joc pe Ghencea după o pauză de 8 ani, într-o atmosferă magnifică.

Singurul gol a venit din penalti, în minutul 66, gol semnat de italianul Andrea Compagno.

FCSB s-a întors acasă, după o așteptare atât de lungă, de peste 8 ani, iar cei peste 28.000 de oameni au creat un adevărat record de asistență pe stadionul Steaua, unde azi a părut că, în fine, fotbalul s-a întors acasă, iar normalitatea, așa cum era de așteptat, a câștigat.

Cu puține minute înainte de începerea partidei, a avut loc și un moment emoționant, în care Mihai Stoica a anunțat un moment de reculegere pentru toți fanii roș-albaștrii care nu au apucat să o vadă pe FCSB în Ghencea..

Prima parte a fost un succes din punct de vedere fotbalistic, cu singura excepție golurile, care au lipsit. Dar ritmul de joc a fost unul alert, ocaziile de gol au apărut la ambele porți, Muhar a lovit chiar bara în minutul 19, după o gafă a lui Tîrnovanu.

Pantea și Șut au trimis șuturi periculoase de la distanță, Tavi Popescu a avut o reluare fantezistă de la mijlocul terenului, iar Florinel Coman l-a încercat pe Sava în chiar minutul 4, cu un șut puternic la colțul scurt, respins in extremis în corner.

În partea secundă, o dată cu intrarea italianului Compagno, lucrurile s-au schimbat în bine din punct de vedere ofensiv pentru gazde. Iar insistențele nouarului s-au văzut în minutul 66, când a obținut foarte inspirat un penalti, pe care tot el l-a și transformat, după un contact cu Cvek.

FCSB a continuat să domine, dar totuși a apăsat și pe pedala frânei, permițând CFR-ului să se apropie amenințător de poarta lui Tîrnovanu.

S-a terminat 1-0, a șasea victorie consecutivă pentru FCSB din tot atâtea partide jucate în acest debut de sezon, un start cu adevărat lansat pentru Pintilii și ai săi.

CFR se află deja la a doua înfrângere la rând, iar Mandorlini are de ce să fie nemulțumit. FCSB bifează a doua victorie, și aceasta tot cu 1-0, în duelurile cu rivala din Ardeal.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB