FCSB, victorie „otrăvită“ cu Rapid: Ce a arătat derby-ul campionatului

FCSB, victorie „otrăvită“ cu Rapid: Ce a arătat derby-ul campionatului

FCSB a învins Rapidul, în mod neașteptat, ținând cont de ultimele rezultate, la capătul unui meci care a stabilit un record de asistență pentru o partidă din Superligă, în acest sezon: 31.233 de spectatori.

Gigi Becali ține parcă să demonstreze că e lipsit de echilibru, la fiecare apariție publică.

În ciuda victoriei formației din Berceni, aceasta ocupă, deocamdată, locul 7 în campionat, de play-out. La 17 puncte de liderul Farul Constanța și la 9 „lungimi“ de Rapid, formație pe care tocmai a învins-o, fără drept de apel. Trebuie precizat și faptul că FCSB are două partide mai puțin disputate. Chiar și așa, poziția ocupată de ea în clasament, sub echipe ca Hermannstadt și Petrolul, ambele nou-promovate, e de-a dreptul șocantă! Așa cum a fost și eliminarea din Conference League din postura de cea mai slabă echipă din faza grupelor.

Și, totuși, când vedem declarațiile venite din cele două tabere, după derby-ul de duminică seară, ne dăm seama, într-o mare măsură, de ce Rapid, aflată la al doilea sezon după promovare, e pe 2 în campionat, pe când FCSB, cu cele mai mari investiții din campionatul intern, n-a mai luat un titlu din 2015.

„Luăm tot: cupă, campionat!“

Dacă joia trecută, după FCSB – West Ham (0-3), Gigi Becali a vorbit, din nou, despre iminenta sa retragere din fotbal, ieri, la o zi după FCSB – Rapid (3-1), el a căzut într-o altă extremă, fiind parcă alt om!

Dacă jucăm așa, nu ne bate nimeni! Pe valoare, nu pot să ne bată (n.r. – cei de la Rapid), n-au cum! Suntem peste ei cu mult. Mi-a plăcut tot. La ora asta, nu ne poate sta nimeni în cale. Luăm tot! Cupă și campionat“, a spus Becali, în stilul său caracteristic, la Pro Arena.

Victor Angelescu, acționar Rapid. FOTO: Inquam Photos

Victor Angelescu, acționar Rapid. FOTO: Inquam Photos

De partea cealaltă, acționarul Rapidului, Victor Angelescu, a fost capabil să aibă un discurs echilibrat, după un eșec dur. „Am intrat total nepregătiţi la acest meci, deşi era vorba despre un derby cu FCSB. N-aș putea spune că adversarul ne-a învins ca tactică sau mai ştiu eu ce. Au fost acele două greşeli impardonabile ale noastre şi s-a făcut 2-0. Dar, până la urmă, e o înfrângere, mai dureroasă decât altele, OK, dar nimic mai mult. Noi i-am învins în tur, ei au câştigat acum. Nu o să facem înmormântare după acest meci. Iar jucătorii sunt convins că au fost treziţi de acest rezultat şi vor intra altfel pe teren, la următoarele partide“, a afirmat Victor Angelescu.

„Au fost penibili“

Dacă dinspre Rapid, antrenorii și oficialii clubului au încercat să nu pună gaz pe foc, după un eșec care a zguduit echipa, în schimb, cei care au comentat rezultatul au făcut praf formația giuleșteană pentru superficialitatea cu care a tratat derby-ul.

Rapid nu știu ce a vrut, nu știu care a fost tactica. Nici n-a atacat, nici nu s-a apărat“, a spus fostul internațional, Basarab Panduru, la Orange Sport. Mult mai vehement a fost Adrian Porumboiu, fost arbitru, în dialog cu prosport.ro : „O echipă în formă și o altă echipă bătrânească, adică Rapidul. Au fost penibili! Rapid a ieșit, așa, pe vârfuri, erau primii balerini la nu știu ce teatru. Am văzut niște jucători care parcă pentru prima dată își luau ghetele, surprinzător de slabi, nu credeam că o să văd asta la o echipă cu pretenții. Dincolo, am văzut o echipă care a fost îngenuncheată de niște copii de la West Ham, dar care acum a arătat cu totul altfel. În astfel de jocuri, ambiția câștigă“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA