Federaţia Rusă a propus introducerea unei limite la achiziţionarea de motorină de către transportatorii străini

Federaţia Rusă a propus introducerea unei limite la achiziţionarea de motorină de către transportatorii străini

Asociaţia Naţională a Transportului Rutier de Marfă „Gruzavtotrans” a trimis o iniţiativă şefului guvernului Federaţiei Ruse, Mihail Mişustin de a introduce o limită de 50 de litri pentru achiziţionarea de motorină pentru companiile de transport străine. Pentru achiziţionarea de motorină care depăşeşte valoarea stabilită, se propune perceperea unor compensaţii, care vor fi comparabile cu preţurile la combustibili europene. Acest lucru a fost relatat luni de Izvestia, citând un document.

Se observă că această iniţiativă a fost propusă ca răspuns la poziţia Lituaniei şi Uniunii Europene urmare a „încălcării acordurilor privind tranzitul mărfurilor către Kaliningrad”.

"Lituania şi UE au impus sancţiuni împotriva Rusiei, pe baza cărora transportatorii ruşi de marfă nu pot importa anumite mărfuri pe teritoriul Kaliningrad. Şi aceasta este o listă lungă de produse semnificative. Acum sunt livrate în regiune folosind transportul maritim, care este mai scump decât transportul terestru”, citează ziarul cuvintele preşedintelui „Gruzavtotrans”, Vladimir Matyagin.

Ruta maritimă este principala alternativă pentru livrarea mărfurilor către regiunea Kaliningrad, ocolind teritoriul Lituaniei, care a limitat tranzitul unui număr de mărfuri în regiune, inclusiv materiale de construcţie, ciment şi metale. Republica Lituania a oprit tranzitul mărfurilor sancţionate pe 18 iunie.

Ministerul rus de Externe şi Kremlinul au declarat că acţiunile Vilniusului sunt ilegale şi contrare acordurilor internaţionale. Guvernul lituanian şi conducerea UE, la rândul lor, au remarcat că ţara nu a introdus nicio restricţie unilaterală sau suplimentară, ci doar „aplică în mod constant sancţiunile”.

La sfârşitul lunii iunie, Reuters a transmis că UE intenţionează să excludă de la restricţii tranzitul către regiunea Kaliningrad prin Lituania pentru a dezamorsa conflictul cu Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria