Femeia acuzată de ruși că ar fi ucis-o pe Daria Dughina n-are legătură cu regimentul Azov, anunță ucrainenii: „Un fals amuzant”

Femeia acuzată de ruși că ar fi ucis-o pe Daria Dughina n-are legătură cu regimentul Azov, anunță ucrainenii: „Un fals amuzant”

Soldații batalionului Azov au transmis miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că afirmația conform căreia regimentul ar avea legătură cu asasinarea Daria Dughina, fiica ideologului pro-Putin Alexander Dughin, este un alt fals de slabă calitate din partea serviciului de securitate al Rusiei (FSB), notează YahooNews.com.

Natalia Vovk, femeia pe care FSB ar fi acuzat-o pentru atentatul lui Daria Dughin FOTO Profimedia

„FSB-ul nu muncește suficient de mult pentru a-și justifica salariile. Acest fals este foarte amuzant. Luni, FSB a susținut că a identificat-o pe presupusa asasină a Dariei Dughina, o jurnalistă rusă care susținea ideile ultranaționaliste ale tatălui său supranumit „Rasputinul lui Putin”.

Aceasta ar fi o agentă a serviciilor ucrainene de spionaj, membră a batalionului Azov, și ale cărei activități suspecte FSB le-a surprins în înregistrări video.

Nu o cunosc pe această femeie. Documentele furnizate de opozanți aparțin unei persoane care nu este un soldat al Regimentului Azov. Uniforma noastră militară este MultiCam [model de camuflaj - n.r.]. Toate documentele noastre conțin fotografii cu noi îmbrăcați în uniforma MultiCam.

Puteți verifica această știre chiar acum. Femeia din știre este îmbrăcată în uniforma de ținută a Gărzii Naționale a Ucrainei. Iar pe legitimația ei oficială este menționat că este soldat al unității militare 3057 a Gărzii Naționale a Ucrainei.

Un detașament separat al forțelor speciale Azov aparține unității militare 3057 a Gărzii Naționale a Ucrainei, dar nu toți cei care sunt în serviciu în unitatea militară 3057 sunt soldați Azov, iar această femeie nu este nici ea soldat Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei.

Potrivit acestuia, legitimația oficială expusă de propagandiști ar fi putut fi găsită într-o unitate militară din orașul Mariupol.

„Dacă ne uităm cu atenție la ceea ce este scris în creion pe legitimația ei, vom vedea că legitimația a fost modificată pentru că s-a căsătorit. Acesta este vechiul act de identitate al acestei femei, care zăcea undeva prin arhivele de pe site-ul unității militare 3057 din Mariupol. Așadar, rușii au găsit acest document și acum îl dau drept o «carte de vizită Yarosh» [un internet-meme care ridiculizează propaganda rusă și care a devenit viral în 2014 după un incident similar - n.r.].

Nu este ceva serios. Este un fals de slabă calitate, făcut în grabă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În cadrul briefingului s-a raportat că printre soldații Azov nu există nicio femeie cu gradul de colonel. Mai mult, nu există nici măcar o singură femeie soldat în Azov.

De asemenea, Garda Națională a Ucrainei a raportat că "Natalia Pavlovna Vovk nu a servit niciodată în cadrul Forțelor de Operațiuni Speciale Azov ale Gărzii Naționale a Ucrainei".

Garda Națională a Ucrainei leagă astfel de investigații rusești fulgerătoare de faptul că Rusia încearcă să justifice cumva decizia internă a Rusiei de a recunoaște regimentul Azov ca organizație teroristă.

La 20 august, în regiunea Moscovei, a explodat o mașină în care se afla Daria Dughina, fiica „ideologul lui Putin” Alexander Dughin. Anchetatorii ruși au susținut că mașina a fost detonată de la distanță. FSB-ul rus a afirmat că asasinarea Daria Dughina a fost pregătită și executată de serviciile speciale ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria