Femeia care a vrut să se „bată” cu Putin în așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia a fost scoasă din cursă

Femeia care a vrut să se „bată” cu Putin în așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia a fost scoasă din cursă

Fosta jurnalistă Ekaterina Dunțova nu mai poate candida la așa-zisele alegeri prezidențiale programate pentru 15-17 martie în Rusia din cauza unor „greșeli” în cererea sa de înregistrare.

Ekaterina Dunțova FOTO EPA-EFE

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Comisiei Electorale Centrale din Rusia, la trei zile după depunerea candidaturii, informează Reuters.

Ekaterina Dunțova, 40 de ani, intenționa să ducă o campanie electorală axată pe apeluri la pace în Ucraina și pentru eliberarea deținuților politici din Rusia. Ea își depusese candidatura miercuri, după ce vorbise timp de câteva săptămâni în presa rusă despre intenția sa de a intra în cursă împotriva lui Vladimir Putin,

Imediat după anunțarea deciziei de a candida, Dunțova, o fostă jurnalistă de televiziune, a fost convocată de procuratură. Rusia „se îndepărtează de drepturi și libertăți, de dragoste și pace, de un viitor frumos”, a declarat ea.

Interzicerea candidaturii Ekaterinei Dunțova pe motivul unor „greșeli” în înregistrarea cererii va fi considerată de către criticii lui Putin drept o nouă dovadă a represiunii din Rusia, intensificată pe fondul războiului din Ucraina.

De altfel, „scrutinul” întins pe trei zile este deja considerat fals, organizat doar pentru a-l legitima pe Putin ca „președinte” pentru următorii șase ani.

Kremlinul a anunțat deja că Putin va câștiga întrucât, spune propaganda regimului aflat la putere în Rusia, acesta se bucură de un sprijin real în întreaga societate.

Vladimir Putin, 71 de ani, se află la putere în calitate de „președinte” sau „prim-ministru” din august 1999. Analiștii politici converg asupra faptului că perpetuarea sa la putere a fost posibilă în urma înfricoșării populației, capturării presei, distrugerii opoziției, fraudelor și unor găselnițe tehnice, precum modificarea constantă a Constituției Federației Ruse. Noua modificare, care a eliminat toate mandatele, îi permite lui Putin să se afle la putere până în 2036.

În condițiile în care opozantul Aleksei Navalnîi ispășește condamnări la închisoare care totalizează peste 30 de ani, iar alți critici importanți ai Kremlinului se află fie după gratii, fie în exil din cauza riscului de arestare, nu există niciun contracandidat veritabil pentru Putin, notează Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat