Femeia care are curajul să-i spună lui Putin ce nu-i placă să audă

Femeia care are curajul să-i spună lui Putin ce nu-i placă să audă

Șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, are dreptul exclusiv de a-i spune lui Putin „ce nu-i place să audă“, deoarece acesta o cunoaște de mulți ani ca fiind o persoană deschisă și incoruptibilă, susține Institutul american pentru studierea războiului (ISW).

Nabiullina se află, într-o oarecare măsură, în opoziție cu ministrul rus de finanțe Anton Siluanov, care susține că Rusia ar trebui să își modeleze bugetul pentru a asigura victoria Rusiei în război, și cu adjunctul șefului de cabinet al Kremlinului, Maxim Oreșkin, care prezintă războiul rusesc ca pe un conflict global împotriva Occidentului.

Nabiullina și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deficitul de forță de muncă din Rusia, cauzat de război și de cheltuielile ridicate pentru apărare.

Există informații potrivit cărora Nabiullina ar fi vrut să demisioneze în mai 2022, nefiind deacord cu invazia la scară largă a Ucrainei, dar s-a temut că demisia sa ar duce la arestarea adjuncților săi de la Banca Centrală.

The Economist a scris că Nabiullina a asigurat stabilitatea rublei după anexarea Crimeei de către Putin în 2014, iar acum se concentrează pe minimizarea impactului războiului din Ucraina asupra economiei rusești.

Putin a fost îngrijorat recent de starea economiei rusești, iar acest lucru l-a determinat să tolereze franchețea Nabiullinei, precum și să aprecieze onestitatea și experiența acesteia în menținerea stabilității.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

3 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

4 Litoralul în comunism / „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”

5 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă