Femeia care vrea să își schimbe numele după cea a aflat ce înseamnă. „Este vulgar, nu ar trebui niciodată să fie dat unui om”

Femeia care vrea să își schimbe numele după cea a aflat ce înseamnă. „Este vulgar, nu ar trebui niciodată să fie dat unui om”

O femeie din Australia se confruntă cu dilema schimbării numelui de origine franțuzească, după ce utilizatorii de pe rețelele de socializare l-au criticat, afirmând că este asociat cu un organele genitale.

Numele femeii, luat la rost de vorbitorii de limba franceză FOTO Pixabay

"Locuiesc într-o parte a lumii (Australia) unde cuvântul 'Bijou' nu este cunoscut, astfel că întotdeauna mi s-a părut foarte potrivit, plăcut și neutru din punct de vedere al genului (pentru australieni)", a scris femeia pe Reddit săptămâna aceasta, potrivit The New York Post .

"Dar, potrivit francezilor care au participat la discuție, este vulgar, nu ar trebui niciodată să fie dat unui om și poate fi asociat cu organele genitale", a spus ea.

"Am trecut de la a crede că am un nume frumos, la a mă întreba dacă voi fi ridiculizată dacă mă întâlnesc cu un francez. Ar trebui să-mi schimb numele?", se întreabă femeia.

De altfel, în urmă cu doi ani și o americancă întreba cu privirea la potrivirea numelui Bijou pentru o fată.

"În opinia mea, nu este potrivit, deși este folosit", a răspuns cineva. "Este cuvântul francez pentru 'bijuterie'. Este un nume minunat pentru un cățel sau o pisicuță."

"Sunt vorbitor nativ de franceză. Aș sfătui personal împotriva folosirii numelui pentru un copil", a argumentat altcineva. "Sună vulgar. Ar fi asemănător cu echivalent cu a numi pe cineva 'Giggles' în engleză, poate funcționa pentru o pisică, dar nu pentru un copil! Dar din nou, depinde de tine!"

"Sună prea mult a... job pentru mine", a spus o a treia persoană.

Un nume ca oricare altul

Bijou - care înseamnă "bijuterie" în franceză - este un nume de gen neutru care nu a ajuns pe lista Administrației de Securitate Socială a celor mai populare nume de bebeluși din istoria modernă.

Cea mai cunoscut Bijou este actrița Bijou Phillips, în vârstă de 43 de ani, soția actorului Danny Masterson, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol.

Bijou este și numele unei comunități din California, o melodie a trupei Queen de pe albumul din "Innuendo" 1991 și o fostă sală de teatru de pe Broadway.

Comentatorii postării australiencei au spus însă că nu trebuie să-și schimbe numele dacă îi place.

"Dacă îți place numele, păstrează-l. Dacă cineva te ironizează vreodată din cauza numelui tău, trebuie să îți peste", a sfătuit-o un comentator. "Sunt destul de sigur că și populația franceză are nume care sunt inadecvate în alte culturi, și la fel fiecare cultură. Nu-ți face griji în legătură cu asta."

"Schimbarea numelui din cauza unei discuții pe Reddit ar fi ridicolă", a declarat altcineva.

"Am o prietenă bună pe nume Fanny (nume normal aici), iar Fanny este cu siguranță un nume mai cunoscut pentru organele genitale decât Bijou, și ea nu a avut prea multe probleme cu asta", a împărtășit o a treia persoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat