Femeia cu cea mai lungă barbă din lume. Afecțiunea de care suferă a ajutat-o să bată recordul mondial VIDEO

Femeia cu cea mai lungă barbă din lume. Afecțiunea de care suferă a ajutat-o să bată recordul mondial VIDEO

O femeie din Michigan a intrat în Cartea Recordurilor având cea mai lungă barbă din lume. Ea a ajuns în această situație după ce a renunțat să se mai bărbierească de 3 ori pe zi, așa cum obișnuia.

Femeia suferă de sindromul ovarian polichistic, au transmis oficialii Guinness, potrivit The Guardian , o afecțiune care provoacă dezechilibru hormonal şi – printre altele – poate duce la creşterea excesivă a părului.

Erin suferă de sindromul ovarelor polichistice FOTO Captură video

În cazul lui Erin Honeycutt, în vârstă de 38 de ani, acest ultim simptom i-a permis să obţină titlul de femeia cu cea mai lungă barbă din lume , fără a lua hormoni sau suplimente.

La vârsta de 13 ani a început să se confrunte cu creșterea excesivă a părului pe față. „Probabil că mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”, a spus ea.

Honeycutt spune că s-a bărbierit toată viața și a renunțat să mai facă asta la sugestia soției sale, Jen. Ea a intrat în Cartea Recordurilor pe 8 februarie 2023, în Caro, Michigan, preluând ştafeta de la Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, a transmis site-ul Guinness. Barba lui Wheeler avea 25,5 cm, în timp ce a lui Erin măsoară 30 cm.

Are probleme medicale grave

Sindromul ovarului polichistic nu este singura problemă de sănătate cu care Honeycutt se confruntă. Medicii i-au amputat jumătatea inferioară a unui picior după ce a dezvoltat o infecţie bacteriană în timpul unei spitalizări. Ea avea o simplă rană la picior, care mai târziu s-a agravat, iar piciorul său se infectase. Medicii au decis să îi amputeze membrul în urmă cu aproximativ cinci ani, pentru că rana se transformase în cangrenă. Cu toate acestea, ea le spus medicilor că nu se lasă învinsă de problemele de sănătate și va merge mai departe.

La scurt timp, Honeycutt a suferit şi un accident vascular cerebral. Femeia suferă și de hipertensiune arterială, iar din aceast cauză i-a fost grav afectată vederea.

Dar am o vedere periferică perfectă”, a spus Honeycutt.

Femeia a mărturisit că a evitat să se plângă de problemele ei medicale și „și-a menținut o perspectivă pozitivă asupra vieții” în timpul calvarului. Ea a susținut că medicii i-au spus de fapt că s-ar vindeca cu 3% mai repede dacă va avea o gândirea pozitivă. "Pierderea vederii a cântărit decisiv în ceea ce privește bărbieritul", a adăugat Honeycutt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?