„Femeia vătămată, de 49 de ani, prezenta urme vizibile de violență”/Cine este deputatul AUR reclamat la poliție de soție după ce ar fi agresat-o

„Femeia vătămată, de 49 de ani, prezenta urme vizibile de violență”/Cine este deputatul AUR reclamat la poliție de soție după ce ar fi agresat-o

Polițiștii din comuna constănțeană Lumina au fost sesizați joi dimineață la ora 2.00, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina, potrivit unui comunicat al poliției. Surse oficiale au declarat pentru g4media.ro că e vorba despre soția deputatului AUR Dumitru Focșa, care a reclamat că a fost agresată chiar de acesta.

  • Deputatul Dumitru Focșa nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului G4Media. Ambele sale telefoane erau închise la ora publicării articolului. Vom reveni cu reacția sa când vom putea să o obținem.

Potrivit comunicatului oficial, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și femeia vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, iar personalul medical i-a acordat femeii îngrijiri de specialitate, pentru că aceasta a refuzat să fie transportată la spital.

Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu, potrivit comunicatului. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Deoarece la incident a participat și o minoră, poliția a cerut intervenția unei echipe din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Reacția AUR

Partidul condus de George Simion a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că a declanșat o anchetă internă:

  • „Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident.
  • Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului.
  • În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”.

Deputatul Focșa, la un pas de bătaie pe holurile Parlamentului

De asemenea, în februarie 2021, deputatul AUR l-a jignit pe Nicolae Rațiu, fiul liderului țărănist Ion Rațiu, după ce acesta a cerut ca AUR să șteargă o postare pe Facebook în care numele tatălui său era asociat cu imaginea partidului. Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat”, spunând că „face de râs familia Rațiu”. Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze.

Context: Dumitru Focșa, deputat al partidului extremist AUR, este cunoscut pentru ieșirile sale violente în Parlament.

În 10 martie 2022, Focșa l-a amenințat cu bătaia pe deputatul PSD Alfred Simonis pe holurile Parlamentului, potrivit imaginilor transmise live pe Facebook de liderul AUR.

Scandalul a pornit de la un proiect legislativ inițiat de AUR privind suveranitatea națională și respins de plenul Camerei Deputaților. Deputatul AUR Focșa l-a criticat pe Simonis pentru o presupusă lipsă de transparență în privința votului, apoi l-a strigat ”valutist” și ”hoț”, de față cu ziariști și alți parlamentari.

”Valutistă e mă-ta, porcule”, i-a răspuns Simonis deputatului AUR, moment în care Focșa i-a replicat ”Vezi să nu te pocnesc acum!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990