Femeile din Europa trăiesc mai mult decât bărbații. Bulgarii au cea mai mică speranță medie de viață

Femeile din Europa trăiesc mai mult decât bărbații. Bulgarii au cea mai mică speranță medie de viață

În toate reginuile Europei, femeile trăiesc mai mult decăt bărbații, așa spun datele Eurostat. Bulgarii sunt cei care trăiesc cel mai puțin, dintre toți locuitorii țărilor europene.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, în toate regiunile din Europa

Datele Eurostat arată că bulgarii din regiunea de Nord-Vest a țării au speranța medie de viață de 66,1 ani pentru bărbați și 74 de ani pentru femei, conform Rador Radio România.

Speranța medie de viață în țările UE este de 80,1 ani. Femeile din Europa trăiesc în medie 82,9 ani, cu aproape 6 ani mai mult decât bărbații, care au speranța medie de viață de 77,2 ani.

Astfel, bărbații din Nord Vestul Bulgariei trăiesc cu 11 ani mai puțin decât media europeană, iar femeile cu aproape 9 ani mai puțin.

Pe ultimele locuri ale clasamentului se află și alte regiuni din Bulgaria, câte o regiune din Letonia și Ungaria, dar și două regiuni din România.

Datele arată că femeile trăiesc mai mult decât bărbații în toate regiunile. În Bulgaria, femeile trăiesc, în medie, cu 7 ani mai mult decât bărbații, potrivit Eurostat.

Femeile din Spania au cea ai mare speranță de viață, mai ales cele din regiunea capitalei spaniole, Madrid, care trăiesc în medie 88,2 ani, fiind urmate de femeile din alte cinci regiuni din această țară. De altfel, și femeile din regiunile Rhône-Alpes din Franța și provincia Autonoma di Trento din Italia au o speranță de viață mare, respectiv 86,7 ani.

În ceea ce îi privește pe bărbați, regiunea insulară Åland din Finlanda este cea care le priește cel mai bine, persoanele de sex masculin de aici au o speranță de viață de 82,8 ani. Dar și bărbații spanioli din Comunidad de Madrid și Comunidad Foral de Navarra trăiesc în medie 82,2 ani. De altfel, și regiunea suedeză Stockholm are o speranță de viață medie de 82,1 ani, pentru bărbați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat