Fenomenul AUR/Doi profesori de istorie navetiști, noii deputați de Iași!

Fenomenul AUR/Doi profesori de istorie navetiști, noii deputați de Iași!

La fel ca în toată țara, și la Iași surpriza alegerilor a fost Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) care va avea doi deputaţi şi un senator.

Noii veniţi, cei din Alianţa pentru Unirea Românilor, par să nu se fi dezmeticit încă după acest rezultat, neaşteptat chiar şi pentru ei. La Iaşi, cu aproape 13 la sută din voturi, formaţiunea înfiinţată anul trecut a obţinut două mandate la Camera Deputaţilor. Pe cele două poziţii ale listei AUR se află doi profesori de istorie, care predau unul la Şcoala Gimnazială din Chicerea, iar celălalt la Şcoala Gimnazială Larga Jijia, relatează  ziaruldeiasi .

 Mihail Albişteanu

Primul, Mihail Albişteanu, are, pe lângă licenţa în Istorie, un master în Jurnalism şi îşi pregăteşte teza de doctorat. Celălalt, Cristian-Daniel Ivănuţă, este un cunoscut participant la dezbateri pe teme de actualitate. Ieri, el ne-a spus că va face declaraţii doar după ce se oficializează rezultatele, părere împărtăşită şi de colegul său.

Cristian-Daniel Ivănuţă

Liderul formaţiunii care a realizat surpriza scrutinului, George Simion (34 de ani), este binecunoscut ieşenilor. După ce a urmat un master la Universitatea „Al.I. Cuza” între 2008-2010 (specializarea Crimele comunismului), a pus bazele Platformei Unioniste Acţiunea 2012. În 2018, autorităţile din Basarabia i-au impus o interdicţie de intrare în ţară pe 5 ani.

A candidat ca independent în alegerile europarlamentare de anul trecut, când un videoclip cu el în rolul principal, realizat la Palatul Roznovanu chiar în faţa birourilor viceprimarilor, a reuşit să capteze atenţia. Se pot vedea funcţionari care dorm cu capul pe masă, dar şi un cuplu pe jumătate dezbrăcat care mimează scene de sado-masochism. „Momentele, din nefericire, sunt inspirate din viaţa reală a partidelor şi instituţiilor româneşti”, a explicat la acea vreme George Simion.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...