Fermierii își pot testa produsele la un centru de cercetare de la Agronomie

Fermierii își pot testa produsele la un centru de cercetare de la Agronomie

Orice fermier se poate adresa pentru analize cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar Centrului de cercetare pentru studiul calității inaugurat recent de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

"Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunțite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranță că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiți germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeași zi", a declarat, pentru AGERPRES, rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu.

Facilitățile din cele 13 laboratoare care compun centrul de cercetări asigură abordarea multidisplinară în domeniile pomicultură, virologie moleculară, microînmulțirea plantelor, diagnoză pentru protecția plantelor, tehnologii post-recoltă, agrochimie, analiză senzorială, morfologie vegetală și microscopie, analize fizico-chimice, fiziologia plantelor, biologie moleculară.

În cadrul centrului a fost realizată și o seră complet automatizată, cu facilități "remarcabile" în dezvoltarea plantelor legumicole și floricole, a precizat Cîmpeanu.

Centrul s-a realizat cu fonduri europene de 41 de milioane de lei, la care s-a adăugat contribuția USAMV din venituri proprii de aproximativ 9 milioane de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...