FERTILA e bună la PLODIT. Cu CRESCUTUL și EDUCATUL „PRODUȘILOR” e mai GREU!

FERTILA e bună la PLODIT. Cu CRESCUTUL și EDUCATUL „PRODUȘILOR” e mai GREU!

Mai multe mămici vigilente mi-au atras atenția că deși Firea ne-a anunțat că e mult mai fertilă decât unii dintre noi, aceasta nu prea mai are timp pentru copiii săi: fiul său cel mare a picat bacalaureatul cu nota 1,20 la Limba Română, 5,15 la Istorie si 3,6 la Sociologie iar cel mic, în pofida recomandărilor Academiei Americane de Pediatrie și a mai multor renumiți medici, folosește suzeta deși trebuia să fie ajutat de părinții săi să renunțe la ea încă din urmă cu un an, scrie  Alexandru Panait în Curentul.

Unii copii renunță singuri la suzetă, pierzându-și interesul pentru ea dar alții au nevoie de ajutorul părinților pentru a se dezvăța de acest obicei.

„Majoritatea recomandă părinților să aibă în vedere dezvățarea copilului de suzetă în apropierea vârstei de 1 an sau între 6-12 luni, pentru că se consideră că în această perioadă beneficiile sunt depășite de riscurile implicate de suzetă. În plus, dezvățarea de suzetă după vârsta de 1 an, când copilul s-a atașat deja puternic de ea, este mai dificilă, chiar dacă nu imposibilă. Pediatrul Harvey Karp (cunoscut pentru promovarea metodelor de liniștire a bebelușilor) recomandă ca suzeta să fie scoasă din uz când bebelușul ajunge la vârsta de 4-5 luni, pentru că este suficient de mare pentru a găsi singur metode prin care să se liniștească; în plus, după 6 luni copilul dezvoltă un atașament mult mai puternic față de suzetă, ceea ce face mai dificilă renunțarea la acest obiect.

Medicul pediatru William Sears (inițiatorul parenting-ului bazat pe atașament) consideră că la 6 luni este indicat ca părinții să nu îi mai dea micuțului suzeta, pentru că este vârsta potrivită când poate învăța să găsească noi alternative de auto-liniștire iar Academia Americană de Pediatrie recomandă renunțarea la suzetă în a doua jumătate a primului an de viață pentru a preveni riscurile de otită la cei mici implicate de suzetă.” conform site-ului specializat www.la-pediatru.ro.

Alți pediatri susțin că se recomandă eliminarea suzetei începând de la vârsta de 1 an și pentru că aceasta este un obstacol în dezvoltarea vorbirii. Ca să nu mai vorbim despre deformarea dentiției. Acestea fiind trecute în revistă nu putem să nu ne întrebăm cum de se pricepe Firea la de toate de când e primar dar nu știe ce recomandă marii pediatri ai lumii referitor la suzetă. Or fi aceștia sponsorizați de Soros și ea a aflat?

Iată cum ceea ce CEDO a statuat în decizia Lingens contra Austriei ne ajută să vedem mai clar de fapt cum e Gabriela Firea: „libertatea presei furnizează opiniei publice unul dintre cele mai bune mijloace de a cunoaşte şi a judeca despre ideile şi atitudinile conducătorilor săi. Astfel, limitele criticii admisibile sunt mai largi la adresa oamenilor politici, deoarece aceştia se expun în mod inevitabil şi conştient unui control atent al faptelor şi gesturilor lor, atât din partea jurnaliştilor, cât şi din partea masei de cetăţeni.”

Așa că, rapid, Firea ar trebui să-l dezvețe pe puști de suzetă că altfel pierde voturile mămicilor vigilente.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”