Festivalul Internaţional de film KINOdiseea - de vineri până pe 28 septembrie, la cinematografele Gloria şi Eforie şi în Parcul Naţional

Festivalul Internaţional de film KINOdiseea - de vineri până pe 28 septembrie, la cinematografele Gloria şi Eforie şi în Parcul Naţional

Festivalul Internaţional de film KINOdiseea - ediţia a XIII-a, având în program producţii despre protejarea mediului, relaţiile dintre copii şi părinţi, curaj şi empatie, se va desfăşura, începând de vineri şi până pe 28 septembrie, la cinematografele Gloria şi Eforie şi în Parcul Naţional.

"Anul acesta, competiţia de lungmetraje pentru copii între 3 şi 14 ani, familie şi profesori - KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie 11 filme premiate la Berlinale şi alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev. Şapte dintre aceste filme se află în competiţia internaţională KINOdiseea Junior iar patru sunt pelicule aflate în competiţie la ediţia restrânsă de anul trecut, reluate pentru ca un număr mai mare de copii să aibă posibilitatea de a le urmări. În Parcul Naţional, în parteneriat cu evenimentul Asia Fest, publicul va putea urmări şi trei animaţii aclamate, semnate de iconicul regizor japonez şi cofondator al Studiourilor Ghibli, Hayao Miyazaki", precizează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Deschiderea de gală a festivalului va avea loc vineri, de la ora 19,00, la Cinema Gloria, cu filmul românesc "Străjerii deltei", în regia lui Liviu Mărghidan, în prezenţa regizorului, actorilor şi a altor membri ai echipei de filmare.

Filmele aflate în competiţia KINOdiseea #13 sunt: filmul norvegian "Sisters/Surorile"; "Martin şi pădurea magică", o co-producţie ceho-slovacă în regia lui Petr Oukropec; "Calamity - Copilăria Marthei Jane Cannary", o co-producţie francezo-daneză semnată de Remi Chaye, laureată a premiului pentru Cea mai bună animaţie la European Film Awards 2020 şi câştigătoare a numeroase premii în festivalurile de film pentru publicul tânăr din întreaga lume; "Buster's World/ Lumea lui Buster", în regia lui Martin Miehe-Renard; "Space Boy", în regia lui Olivier Pairoux, un film belgian, "Birta", în regia lui Bragi Thor Hinriksson; "Străjerii deltei", filmul care deschide anul acesta festivalul, semnat de Liviu Mărghidan, continuare a filmului "Străjerii", prezentat în cadrul festivalului în anii trecuţi.

Trei dintre filmele aflate în competiţia acestei ediţii sunt realizate de regizori ale căror filme anterioare s-au aflat în selecţia oficială a festivalului KINOdiseea în anii trecuţi şi care s-au aflat la Bucureşti în trecut, ca invitaţi speciali la KINOdiseea - regizorul danez Martin Miehe Renard, regizorul ceh Petr Oukropec şi islandezul Bragi Thor Hinriksson.

Pe lângă filme, copiii vor putea participa la ateliere de incursiune în lumea cinematografiei şi la spectacole de magie - TEO MAGIC SHOW, cu actorul Costin Teodorescu, la spectacole de pantomimă, scenete ale unor personaje Disney, susţinute de Royal Entertainment la Cinema Gloria.

Accesul la eveniment este gratuit, cu respectarea normelor de prevenţie COVID-19 în vigoare.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, co-finanţat de Ministerul Culturii. Este un proiect finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local. Cel mai mare eveniment de gen pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est, KINOdiseea este membru al ECFA - European Children's Film Association. În cele 12 ediţii precedente, festivalul a înregistrat peste 130.000 de participanţi, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...