Fetiță de 8 ani din Columbia, moartă după extracția unei măsele: „S-a înecat cu propriul sânge“

Fetiță de 8 ani din Columbia, moartă după extracția unei măsele: „S-a înecat cu propriul sânge“

O extracție obișnuită la stomatolog s-a transformat într-o mare dramă. O fetiță din Columbia, în vârstă de 8 ani, a murit la scurt timp după ce i-a fost extrasă o măsea. Devastată de durere, mama a povestit că micuța s-a înecat cu propriul sânge.

O banală extracție a unei măsele s-a transformat într-o tragedie FOTO Shutterstock

Aceasta a povestit că fetița ei, pe nume Salomé Bohórquez, se plângea de dureri, iar pe 4 august a mers la un medic stomatolog, relatează Daily Mail .

Doctorul a consultat-o, a efectuat o radiografie și a constatat că molarul fetei era fisurat. A decis să îi extragă dintele. După procedură, mama fetei a susținut că fiica ei „sângera foarte abundent, iar medicul stomatolog a decis să o transfere la Spitalul San Juan de Dios”. „La spital, ea era încă în viață. Și-a dat ultima suflare acolo. N-au putut face nimic… s-a înecat cu propriul sânge”, a spus mama fetei, devastată de durere.

Azucena Triana a mai spus că Salomé fusese diagnosticată anterior cu anemie, dar starea ei se ameliorase datorită tratamentelor pe care le recomandase medicul pediatru. Incidentul a afectat profund familia, în special pe fratele geamăn al fetei, Nicholas. „Timp de opt ani ne-a adus bucurie. Era sufletul oricărei sărbători din casa noastră”, a mărturisit María Bohórquez, sora mai mare a lui Salomé.

Mama fetiței nu a acuzat medicul stomatolog pentru moartea neașteptată a fiicei sale. „Nu vom arunca vina asupra doctorului. Așteptăm să vedem rezultatele autopsiei”, a subliniat ea.

O proteză dentară i-a adus moartea unui italian. Cum a fost posibilă tragedia: „Când s-a terminat, a leșinat“

O proteză dentară i-a adus, recent, moartea unui italian de 45 de ani. Tragedia s-a petecut la Brescia și, cu toate eforturile medicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat. O vizită la o clinică de stomatologie l-a ucis pe italianul care venise pentru fixarea unei proteze.

Parchetul din Brescia a a deschis o investigație privind decesul bărbatului de 45 de ani din Bolzano, care a avut loc pe 30 iunie în secția de terapie intensivă a Spitalului Civil. Aici fusese înternat cu două zile înainte, în stare gravă după ce a fost supus unei operații dentare cu sedare într-o clinică stomatologică din oraș. Intervenția fusese programată încă din aprilie. Ar fi trebuit să i se extragă niște dinți pentru a fi înlocuiți cu o proteză, dar la sfârșitul operației și-a pierdut cunoștința și personalul clinicii a chemat imediat ajutoare. Internat în spital în stare critică, bărbatul a murit după 2 zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...