Fiica lui Putin preia un rol de top în „înlocuirea importurilor”

Fiica lui Putin preia un rol de top în „înlocuirea importurilor”

Sancţiunile occidentale în urma invaziei din Ucraina înseamnă că Rusia a înregistrat o prăbuşire a importurilor şi se confruntă cu penuria de bunuri cheie, relatează The Moscow Times.

Uniunea Rusă a Industriaşilor şi Antreprenorilor (RSPP) a numit-o pe Tikhonova, un executiv din domeniul tehnologiei, copreşedinte al consiliului său de coordonare a substituirii importurilor, a relatat RBC, citând documente care confirmă numirea.

Un purtător de cuvânt al RSPP, cel mai puternic grup de lobby al mediului de afaceri din Rusia, a confirmat pentru RBC numirea lui Tikhonova.

Se pare că noul consiliu, prezidat de şeful RSPP, Alexander Shokin, are sarcina de a elabora propuneri legislative, de a crea servicii digitale şi de a evidenţia cele mai bune practici în încercările Rusiei de a-şi reduce dependenţa de bunurile fabricate în străinătate.

Importurile ruseşti s-au prăbuşit la cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii în lunile care au urmat invaziei din Ucraina şi, de atunci, au dat puţine semne de redresare.

Banca Centrală a declarat anul trecut că aproape două treimi din întreprinderile ruseşti se bazează pe importuri. De la începutul atacului asupra Ucrainei, în februarie, au existat rapoarte periodice privind deficitul de aprovizionare.

Putin, care nu a confirmat sau infirmat niciodată că este tatăl lui Tikhonova, a îndemnat oficialii să accelereze înlocuirea importurilor la începutul acestui an. Dar el a mai spus, de asemenea, că înlocuirea importurilor nu este „un panaceu".

SUA şi aliaţii săi au sancţionat-o pe Tihonova şi pe sora ei, Maria Vorontsova, în aprilie, ca parte a răspunsului la invazia Rusiei în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...