Finlanda estimează la 20.000 numărul solicitanților de azil din 2015 ce vor fi expulzați

Finlanda estimează la 20.000 numărul solicitanților de azil din 2015 ce vor fi expulzați

Finlanda se așteaptă să expulzeze aproape 20.000 de migranți din cei 32.000 care au depus cereri de azil pe teritoriul țării anul trecut, a indicat joi un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne de la Helsinki.

'20.000 este estimarea cu care lucrăm în acest moment, dar numărul solicitanților de azil care se decid pentru returnarea voluntară ar putea modifica această cifră', a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Paivi Nerg pentru Reuters.

Aceasta ar însemna că 62% dintre solicitanții de azil din 2015 vor fi expulzați. În 2014, procentul a fost de 56% dintr-un număr de 3.651 de cereri depuse.

Potrivit oficialului, ministerul său are în plan înființarea unor centre de tranzit pentru cei care urmează să fie deportați, separat de cei care doresc să părăsească Finlanda în mod voluntar.

În jur de 4.000 de solicitanți de azil și-au retras deja cererile, a afirmat Nerg.

Toate cererile depuse anul trecut ar trebui procesate până la sfârșitul lunii august, a indicat același oficial, precizând că marea majoritate a solicitărilor au fost înainte de cetățeni irakieni.

Suedia, un alt stat nordic membru al Uniunii Europene, a anunțat joi că intenționează să expulzeze, pe baze voluntare sau nu, până la 80.000 de migranți intrați pe teritoriul său în 2015 , din totalul de 163.000.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante