Finlanda: Euroscepticii încep să discute despre un posibil referendum pentru ''Fixit''

Finlanda: Euroscepticii încep să discute despre un posibil referendum pentru ''Fixit''

Un important parlamentar din Finlanda, Sampo Terho, din partidul Adevărații Finlandezi, aflat în coaliția de guvernare, a afirmat luni că țara nordică ar trebui să ia în considerare organizarea unui referendum pentru ieșirea Finlandei din Uniunea Europeană (Fixit) după următoarele alegeri care vor avea loc peste trei ani, relatează agenția Reuters.

Sursa foto: www.ps-nuoret.fi

''Dacă Finlanda ar vrea să acționeze în această chestiune, atunci ar trebui să urmăm aceeași cale ca Marea Britanie'', a declarat Sampo Terho, liderul eurosceptic al grupului parlamentar al partidului.

Terho a refuzat să spună dacă partidul Adevărații Finlandezi va propune un vot pentru Fixit după ce britanicii au optat săptămâna trecută pentru Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE), dar că aceasta ar trebui să fie una dintre principalele chestiuni la alegerile din 2019.

''Dacă poporul susține aceasta, atunci am avea un vot dacă să rămânem sau să ieșim'' din UE, a spus parlamentarul finlandez.

Guvernul finlandez, format din trei formațiuni politice, din care fac parte, de asemenea, Partidul de Centru și Partidul Coaliției Naționale (pro-Europa), rămâne atașat apartenenței Finlandei la Uniunea Europeană și la zona euro.

Premierul Juha Sipila nu a comentat direct declarațiile lui Terho, dar a afirmat că guvernul nu a discutat despre această chestiune. ''Acest guvern nu propune un referendum privind ieșirea țării din Uniunea Europeană'', a declarat Sipila reporterilor la parlament.

AGERPRES/(As — autor: Angela Sârbu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa