Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare

Firea: Am semnat contractul de mediere în litigiul cu Băsescu; nu înseamnă nicidecum o împăcare

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat vineri că a semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl are cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind procedura preliminară trimiterii dosarului în instanță, ea precizând că acest lucru ''nu înseamnă nicidecum o împăcare''.

"Am semnat contractul de mediere în litigiul pe care îl am cu fostul președinte Traian Băsescu, aceasta fiind o procedură preliminară trimiterii dosarului în instanță, care, în curând, va deveni obligatorie prin lege. Acceptarea medierii nu înseamnă nicidecum o împăcare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formulă de stingere a litigiului permisă de lege", a explicat Gabriela Firea, într-un comunicat remis AGERPRES.

Ea a adăugat că principalul său obiectiv în această acțiune este ca fostul președinte să admită că a greșit atunci când i-a atacat familia și a denigrat-o "în mod direct și repetat", atât personal, "cât mai ales în calitate de senator al României, ceea ce aduce atingere gravă relației firești, constituționale, dintre președintele în exercițiu și Parlamentul țării sale".

"Dacă tot se vorbește în aceste zile de schimbarea de atitudine a clasei politice, cred că este un bun prilej pentru dl. Băsescu să-și recunoască greșelile, pentru că oamenii așteaptă de la politicieni să construiască, nu să dărâme, iar dezbaterile să fie bazate pe idei și argumente, nu pe atacuri la persoană.

În cazul în care fostul președinte nu agreează această abordare, deși el a fost cel care a propus medierea, dosarul își va urma cursul în instanță și, la un moment dat, vom vedea care va fi deznodământul", a mai spus Firea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat