Firea detonează BOMBA: Suntem mult mai mulți, noi doar ne-am asumat reprezentarea. PSD s-a prăbușit în sondaje!

Firea detonează BOMBA: Suntem mult mai mulți, noi doar ne-am asumat reprezentarea. PSD s-a prăbușit în sondaje!

Firea detonează BOMBA: Suntem mult mai mulți, noi doar ne-am asumat reprezentarea. PSD s-a prăbușit în sondaje! „Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani”, se arată în scrisoarea semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, în numele unui așa numit comitet de inițiativă.

Gabriela Firea a făcut precizări cu privire la scrisoarea prin care se solicită demisia lui Dragnea la Antena 3: 

„Vreau să fac următoarea precizare. Cele trei persoane care și-au asumat documentul, Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu și eu,  din care ați citat nu am făcut altceva decât, la propunerea colegilor noștri, să asumăm public acest document, să fim interlocutorii dumneavoastră, urmând ca în zilele următoare și alți colegi să-și spună punctul de vedere. Nu cred că era un element care să conteze, și anume numărul persoanelor care au semnat deja această declarație privind starea PSD. Suntem suficient de mulți președinți de organizații care aderăm în principiile din acest document, astfel încât el să nu mai fie luat în derâdere de domnul Dragnea. Demersul nostru e 100% responsabil, am gândit fiecare paragraf și fiecare element, cu gândul la mersul bun al țării. Nu am ajuns la acest moment în care să facem publice problemele din interiorul partidului pentru că nu știm să le rezolvăm, ci pentru că în interior nu am găsit, o perioadă lungă de timp, rezolvarea și pentru că discutam fără o finalitate”, a afirmat Firea. 

 „Dragnea a explicat săptămâna trecută că sunt o voce singulară, că am anumite probleme de natură personală și că eu nu reprezint partidul. Va avea dovezile că problemele ridicate de mine sunt aproape general valabile, că sunt mai mulți lideri locali care vorbesc de maniera în care am exprimat eu un punct de vedere, că noi nu dorim ruperea PSD, ci consolidarea acestuia și faptul că am avut tăria, pentru că nu e ușor să te lupți cu Liviu Dragnea, a fost pentru că nu se mai putea altfel. Se va vedea și vă veți convinge. Sunt colegi care au vrut să vorbească înaintea mea, dar le-a fost teamă. Sunt colegi suficienți care să spună că Liviu Dragnea, ca președinte, duce partidul într-o direcție greșită. Bineînțeles, președintele are rolul său, dar suntem mult mai mulți care am muncit”. 

PSD a pierdut peste un milion de voturi de la alegerile din 2016 până acum!

Potrivit surselor G4Media, Liviu Dragnea susține în continuare în partid că PSD este cotat cu 45% în sondaje, în condițiile în care toate măsurătorile interne indică faptul că partidul ar fi pierdut de la alegerile din 2016 peste 1 milion de voturi. Un punct procentual înseamnă aproximativ 100 de mii de voturi, calculând după numărul celor prezenți la vot în 2016, ceea ce înseamnă că PSD a pierdut mult peste 1 milion de voturi dacă în prezent a ajuns la 30 de procente.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…