Firea: Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu câţiva domni primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul

Firea: Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu câţiva domni primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, sâmbătă, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar intenţiona să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să fie transformate în unităţi administrativ-teritoriale de sine stătătoare.

"Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva domni primari de sectoare, că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul (...). Le-a spus că va pregăti în perioada următoare o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anticonstituţional, pentru că în Constituţie scrie foarte clar şi Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă (...). Acum câteva zile a spus că este în pregătire textul unei ordonanţe de urgenţă prin care, practic, Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze în totalitate, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş (...), împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul", a declarat Firea la România TV.

Ea a susţinut că la întâlnirea cu Liviu Dragnea au participat cinci primari de sectoare, cu excepţia primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă.

"Eu nădăjduiesc faptul că nici doamna prim-ministru, nici doamnele şi domnii miniştri (...) nu vor fi de acord cu o ordonanţă de urgenţă care să modifice pe de o parte Constituţia, Legea administraţie publice locale (...) şi cel puţin zece legi organice. În Constituţie scrie foarte clar: România este formată din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Avem un singur oraş, noi toţi suntem bucureşteni. Imaginaţi-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva: tu ce eşti, de unde provii? Unul spune: eu sunt ieşean, altul - eu sunt arădean, tu ce eşti? Eu sunt sectorian doi", a mai spus primarul general.

În opinia Gabrielei Firea, Liviu Dragnea intenţionează să o elimine atât din funcţiile pe care le deţine în PSD, cât şi de la conducerea administraţiei Capitalei.

"Nu voi întreprinde absolut nimic care ar putea să le demonstreze românilor că sunt un om care se agaţă de funcţii. Dacă acest lucru se doreşte şi dacă toţi colegii mei din Comitetul Executiv vor vota ca primarul general al Capitalei să nu mai aibă funcţii politice, mă voi supune acestui vot. În schimb, ceea ce este dramatic, şi sunt lucruri pe care domnul Dragnea le are în vedere să le pună în practică în perioada următoare, trebuie (...) să-i anunţ pe toţi românii şi pe bucureşteni ce se intenţionează cu capitala României, pentru că-i priveşte direct", a precizat Gabriela Firea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”