Firea: Iluminatul festiv de Paște ar urma să coste 176.300 de euro, în contextul economisirii mai multor milioane

Firea: Iluminatul festiv de Paște ar urma să coste 176.300 de euro, în contextul economisirii mai multor milioane

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a estimat, luni, că iluminatul festiv de Paște în zone din centrul Capitalei ar uma să coste aproximativ 176.300 euro, menționând totodată că în ultimele opt luni au fost economisite mai multe milioane de euro de la diferite contracte care au fost încheiate de o serie de firme cu Primăria Municipiului București.

"Iluminatul festiv, incluzând aici beculețele — în jur de 1.300. Manopera și energia electrică — 175.000 de euro. Păi, un milion de euro l-am economisit de la Arena Națională. Vreo 5 milioane de la firmele de avocatură care se îmbogățeau pe bugetul Capitalei și multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primăria Capitalei. (...) Având în vedere cât de multe economii am făcut la buget în această perioadă, cred că putem să alocăm o sumă mică și pentru ca Bucureștiul să fie ornat frumos de Paște", a spus primarul.

Gabriela Firea a adăugat că iluminatul festiv în perioada sărbătorilor pascale reprezintă un proiect al Primăriei Capitalei, în contextul în care mai mulți cetățeni au declarat că își doresc un oraș curat și înfrumusețat.

"În premieră în Capitală, avem o idee — spun eu — care va fi apreciată de bucureșteni. Am demarat curățenia de primăvară în toate cartierele din București. De asemenea, repararea gropilor în asfalt, care au rămas după o iarnă destul de grea, deci ne ocupăm, ca o gospodină de casă, să fie și curată, și reparată, și înfrumusețată. Iar aici a venit această sugestie, să avem nu doar de Crăciun, ci și de Paște, iluminat festiv, pascal, în zona centrală a Capitalei, la Universitate, la Romană, la Unirii, în Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie. Am primit o ofertă din partea companiei care are în responsabilitate, deocamdată, iluminatul public. Am analizat atât în ceea ce privește aspectul — deci partea grafică — și soluția financiară. Cred că la câte zeci de milioane de euro am făcut economie în aceste opt luni de zile Capitala își permite să aloce un mic buget și pentru ca aspectul să fie unul plăcut. Sunt mulți bucureșteni care nu au bani sau nu au timp să plece din localitate și vor rămâne aici și sunt convinsă că vor aprecia faptul că sunt multe evenimente pregătite pentru ei la Piața Constituției — târgul de Paște", a spus ea.

Firea a menționat că la târgul respectiv vor avea loc evenimente culturale, spectacole și vor fi amenajate căsuțe care vor comercializa produse tradiționale, dar și CD-uri.

"Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joacă și zone de agrement. De asemenea, Calea Victoriei, de la Guvern, până la Piața Enescu — deci zona Ateneului Român — va deveni pietonală, de vineri seara până duminică seara, începând cu perioada pascală. Pe toată această suprafață vor fi instalate mici scene unde vor evolua artiști. Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, așa cum sunt și în capitalele europene. Am ales deja câteva modele, unde se vor vinde de asemenea produse tradiționale, suveniruri, fructe, alimente, băuturi răcoritoare, pentru cei care vor dori să parcurgă toată această distanță pe jos", a declarat Gabriela Firea.

AGERPRES/ (A — autor: Irinela Vișan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă