Firea somează din nou constructorul de la șantierul Piața Sudului să accelereze ritmul lucrărilor

Firea somează din nou constructorul de la șantierul Piața Sudului să accelereze ritmul lucrărilor

Primarul general, Gabriela Firea, somează din nou constructorul de la șantierul Piața Sudului să accelereze ritmul lucrărilor și să respecte prevederile contractului cu Municipalitatea, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

În scrisoarea semnată de edilul șef se arată că deși a solicitat mobilizarea constructorului și reanalizarea graficului de execuție al lucrărilor în sensul finalizării cât mai urgente a acestora, nu a constatat niciun progres semnificativ, ceea ce nemulțumește cetățenii, cărora le este grav afectată în continuare viața economică și socială.

"Revenim astfel la solicitarea fermă făcută anterior și vă reamintim că există pârghii contractuale prin care să denunțăm unilateral contractul din culpa exclusivă a Executantului. Având în vedere că ne aflăm în situația prevăzută în contract, potrivit căreia ați neglijat în mod flagrant și repetat să vă îndepliniți obligațiile contractuale, deși ați fost notificați în repetate rânduri, vă punem în vedere ca de urgență să procedați la executarea obligațiilor. În caz contrar vom parcurge procedura privind rezilierea contractului conform prevederilor contractuale", se arată în scrisoarea semnată de edil.

În contractul de lucrări din 8 mai 2014 încheiat între Municipiul București și Asocierea Astaldi Spa — Euroconstruct Trading 98 SRL — RCV Global Group SRL sunt prevăzute sancțiuni pentru neîndeplinirea culpabilă a obligațiilor, achizitorul putând solicita rezilierea contractului, mai arată PMB.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...