Fiul unui miliardar recunoaște implicarea în moartea unei studente: „accident sexual care a mers prost“

Fiul unui miliardar recunoaște implicarea în moartea unei studente: „accident sexual care a mers prost“

Fiul unui miliardar yemenit și-a recunoscut implicarea în moartea unei studente norvegiene găsite violate și strangulate în Mayfair, dar nu se va întoarce în Marea Britanie pentru a compărea în fața justiției.

Farouk Abdulhak și Martine Vik Magnussen, când erau studenți la Londra FOTO: news.yahoo.com

Martine Vik Magnussen, în vârstă de 23 de ani, a fost găsită moartă în 2008 sub dărâmături în subsolul unui bloc de apartamente în care locuia la acea vreme prietenul ei de la universitate, Farouk Abdulhak.

Poliția a crezut că aceasta a fost violată și ucisă, dar singurul suspect în acest caz, Abdulhak - a părăsit Regatul Unit pentru Yemen înainte de descoperirea cadavrului ei. El nu s-a mai întors niciodată.

Acum, la mai bine de 15 ani de la crimă, Abdulhak a vorbit pentru prima dată despre incident și a afirmat pentru BBC că moartea lui Vik Magnussen a fost rezultatul unui "accident sexual care a mers prost".

Cei doi erau studenți la Regent's Business School din centrul Londrei și făceau parte din același grup social tânăr și internațional.

Cu toate acestea, o autopsie a constatat că Vik Magnussen a murit din cauza unei "comprimări la nivelul gâtului", iar pe corpul ei erau 43 de tăieturi și zgârieturi care ar fi fost tipice unei agresiuni sau lupte.

Într-o serie de mesaje text schimbate cu un reporter BBC care a investigat cazul, Abdulhak, care avea 21 de ani în momentul decesului, a scris: "Regret profund accidentul nefericit care s-a întâmplat. Regret că am venit în Yemen. Trebuia să fi rămas și să fi plătit pentru asta".

Solicitat să clarifice circumstanțele în care a murit Vik Magnussen, Abdulhak a declarat: "A fost doar un accident. Nimic rău... Cum v-am spus, doar un accident sexual care a mers prost".

El a continuat spunându-i reporterului că nu a putut să-și amintească detaliile exacte ale incidentului din cauza consumului de cocaină din acea noapte: "Nimeni nu știe, pentru că abia am reușit să pun cap la cap ce s-a întâmplat."

În noaptea în cauză, Vik Magnussen își sărbătorise examenele de sfârșit de semestru cu prietenii și a părăsit clubul de noapte Maddox din Mayfair împreună cu Abdulhak în jurul orei 3 dimineața. La un moment dat, s-au întors la apartamentul său din Great Portland Street.

Abdulhak a părăsit Marea Britanie a doua zi, cu aproximativ 24 de ore înainte ca trupul semideschis al lui Vik Magnussen să fie descoperit.

Marea Britanie nu are un tratat de extrădare cu Yemenul

Abdulhak este fiul lui Shaher Abdulhak, care a condus un imperiu de afaceri care se întindea în Orientul Mijlociu și era cel mai bogat om din Yemen la acea vreme, numărându-l printre prietenii săi apropiați pe Ali Abdullah Saleh, fostul președinte al Yemenului. Shaher Abdulhak a murit în 2020. Fostul președinte a murit cu trei ani mai devreme.

Nu sunt pregătiți să se întoarcă în Marea Britanie

Într-o convorbire telefonică cu reporterul BBC, Abdulhak a declarat că nu este pregătit să se întoarcă în Marea Britanie, adăugând: "Este prea frig acolo. Nu-mi place vremea... Nu cred că se va face dreptate.

"Mi se pare că sistemul de justiție penală de acolo este puternic părtinitor. Cred că vor dori să dea un exemplu din cauza faptului că sunt fiul unui arab, că sunt fiul unui om bogat."

Ca răspuns la comentariile lui Abdulhak, tatăl victimei Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, a declarat pentru BBC: ”Abdulhak încearcă să prezinte acest lucru ca pe un rezultat reciproc, oarecum accidental, al unui act sexual.A fost cu siguranță un act sexual, dar a fost forțat asupra Martinei, din câte am înțeles din toate informațiile pe care le-am adunat de-a lungul anilor".

El a adăugat că Abdulhak trebuie să explice poliției din Marea Britanie ce i s-a întâmplat lui Magnussen, " pentru ca eu și familia mea să putem fi liniștiți".

BBC a vorbit, de asemenea, cu un prieten apropiat al tatălui lui Abdulhak, Mustafa Norman, care a dezvăluit că fostul președinte al Yemenului s-a întâlnit cu studentul atunci când a părăsit Marea Britanie.

Norman, un fost diplomat yemenit, a declarat: "Ali Abdullah Saleh a fost înțelegător cu Shaher, pentru că au avut o relație de mult timp. El s-a asigurat că nu va trebui să predea băiatul. De asemenea, l-a văzut pe Farouk după incident. Ali Abdullah Saleh a vrut să îl asigure că nu i se va întâmpla nimic."

Dispută diplomatică

În urma morții lui Vik Magnussen, Scotland Yard a declarat că Abdulhak era unul dintre cei mai căutați bărbați din Marea Britanie, iar David Miliband, pe atunci ministru de externe, a intervenit personal, promițând să facă tot ce poate pentru a se asigura că acest caz "șocant" va fi rezolvat.

Dar o cerere unică de extrădare a fost respinsă de ministrul yemenit de externe în februarie 2009, ceea ce a provocat o dispută diplomatică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”