Florică a fost de 21 de ori la cabinetul ministrului Gabriel Sandu în perioada în care se pregătea licitația Microsoft (rechizitoriu)

Florică a fost de 21 de ori la cabinetul ministrului Gabriel Sandu în perioada în care se pregătea licitația Microsoft (rechizitoriu)

Omul de afaceri Claudiu Florică a fost de 21 de ori la cabinetul fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, în perioada în care se pregătea licitația pentru licențele Microsoft, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție.

"Din analiza registrelor de acces a persoanelor în incinta Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (...) pentru perioada 1 februarie 2009 — 5 iulie 2009 (până la închiderea licitației), solicitate și puse la dispoziție de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a rezultat un număr de 21 de intrări ale inculpatului Florică Claudiu Ionuț la cabinetul ministrului Sandu Gabriel", se precizează în rechizitoriu.

Conform aceleiași surse, această situație confirmă declarațiile martorilor care arată o implicare a lui Claudiu Florică în întocmirea documentației pentru licitația "cu dedicație".

"După cum se poate observa, Florică Claudiu Ionuț a mers de un număr destul de mare la inculpatul Sandu Gabriel, în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, exact în perioada în care s-au purtat discuțiile privind întocmirea documentației de atribuire aferentă licitației organizată de minister, aspect ce susține afirmațiile martorilor audiați în cauză care au susținut implicarea inculpatului Florică Claudiu Ionuț în întocmirea respectivei documentații", se mai menționează în rechizitoriu.

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florică și Călin Tatomir, fost director general al Microsoft România SRL, au fost trimiși în judecată miercuri de procurorii anticorupție în dosarul "Microsoft 3".

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sandu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, a lui Claudiu Ionuț Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, și a lui Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și spălare a banilor, dar și a lui Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și spălare a banilor.

Prejudiciul reținut în dosar este în sumă de 51.396.344,76 euro și reprezintă diferența dintre suma plătită de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (90.182.344,76 euro) și suma care a fost facturată de către furnizorul de licențe către S.C. Dim Soft S.R.L. (38.786.000 euro). Totodată, a fost creat în același cuantum un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...