Florin Marius Faur, noul director general al APIA; ordinul intră în vigoare din 3 mai

Florin Marius Faur, noul director general al APIA; ordinul intră în vigoare din 3 mai

Florin Marius Faur, director executiv la APIA Timiș, va fi numit director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în locul lui Ioan Merca, a declarat, marți, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

"Florin Faur va prelua de marți șefia APIA, înlocuindu-l pe Ioan Merca, iar Sergiu Iulian Jităreanu, director executiv la APIA Iași, va fi numit director general adjunct pe un post vacant existent la APIA. Ordinele vor fi semnate începând cu data de 3 mai 2016", a spus Irimescu.

APIA are prevăzute în organigramă trei posturi de director general adjunct, două fiind ocupate de Nicolae Horumbă și Paul Eduard Kmen.

Florin Marius Faur a mai deținut șefia APIA, între anii 2010 și 2012, fiind propus încă o dată de către Achim Irimescu, în decembrie 2015, să îl înlocuiască pe Mihai Puțintei. Ulterior, ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire pentru Florin Faur, din cauza unor neconformități.

Florin Faur este absolvent al Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului — USAMV Timișoara, instituție la care a obținut o diplomă de master, precum și titlul de doctor în agronomie. Faur conduce APIA Timiș din 2006 și are experiență în gestionarea fondurilor europene.

Sergiu Iulian Jităreanu a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași în 1999, după care a devenit cadru didactic al acestei facultăți. Chiar de la înființare, din anul 2006, lucrează la APIA Iași, fiind consilier superior, șef serviciu control teren, director executiv adjunct și, din 2011, director executiv.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina