Florin Roman, replică pentru Ciolacu: PNL nu va părăsi coaliția, dacă PSD nu trece peste linia roșie

Florin Roman, replică pentru Ciolacu: PNL nu va părăsi coaliția, dacă PSD nu trece peste linia roșie

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a precizat că liberalii nu au de gând să părăsească guvernarea, fiind însă niște linii roșii de care țin cont, cum ar fi neintroducerea unor taxe și impozite noi sau naționalizarea Pilonului 2 de pensii.

Florin Roman, vicepreședinte al PNL FOTO Arhivă F.Roman

Într-o intervenție la Realitatea TV, vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman a venit cu o replică pentru Marcel Ciolacu, politician care a vorbit despre demisia sa din funcție, dacă liberalii ies de la guvernare. 

Florin Roman a subliniat că cine „va sparge această coaliție”, va plăti probabil și costuri electorale, așa cum a plătit USR când „a fugit în aplauze de la guvernare”, când România era într-o situație dificilă. Mai mult, vicepreședintele a punctat faptul că PNL nu va părăsi coaliția, pentru că nu sunt organizate alegeri comasate.

PNL va asigura stabilitatea țării cât timp PSD nu se joacă cu liniile roșii pe care le-am impus: fără noi taxe și impozite;  fără naționalizarea pilonului 2 de pensii private; scăderea taxării pe muncă;  neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei.  O alta linie roșie este ca nu vor introduce niciodată impozitul progresiv cu PNL la guvernare”, a concluzionat vicepreședintele liberal.

Avertismentul lui Ciolacu

Marcel Ciolacu a fost întrebat la Roma, unde se află în vizită de lucru, cum comentează faptul că unii liberali au propus ieşirea de la guvernare şi dacă este dispus să conducă un guvern minoritar.

Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie inclusiv cu preşedintele României că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate având un scor electoral de 20% şi ni se pare normal să avem în continuare prim-miniştri sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită", a afirmat Ciolacu.  

Liderul PSD precizat că din discuţiile pe care le-a avut până acum cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este exclus acest scenariu. „Din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu", a afirmat premierul. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene