FMI: Măsurile economice ale OUG 114 vor avea, probabil, efecte negative asupra dezvoltării economice

FMI: Măsurile economice ale OUG 114 vor avea, probabil, efecte negative asupra dezvoltării economice

Mai multe măsuri economice incluse în ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114 vor avea, probabil, efecte negative asupra dezvoltării economice a României, a declarat vineri şeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, în cadrul prezentării concluziilor de la finalul evaluării anuale a economiei româneşti.

"Mai multe măsuri incluse în OUG 114/2018 şi în amendamentele ulterioare oferă spaţiu pentru ajustări ulterioare, având în vedere efectele adverse probabile asupra dezvoltării economice. Taxele şi măsurile de încurajare adoptate către sectoare specifice - inclusiv faţă de bănci, sectorul construcţiilor şi sectorul de utilităţi - pot crea distorsiuni care să împiedice investiţiile sau alocarea eficientă a resurselor", a afirmat şeful misiunii FMI pentru România.

Echipă FMI condusă de Jaewoo Lee a început pe 27 mai o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei româneşti, realizată în baza Articolului IV din statutul instituţiei financiare internaţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...