FNGCIMM: Firmele mici şi mijlocii au primit credite de 15 miliarde de lei prin programul IMM Invest

FNGCIMM: Firmele mici şi mijlocii au primit credite de 15 miliarde de lei prin programul IMM Invest

Firmele mici şi mijlocii au primit credite în valoare totală de 15 miliarde de lei programul IMM Invest, a declarat, joi, Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

El a participat la conferinţa online "Afaceri în agricultură", organizată de Grupul de presă Bursa.

"În acest moment, cifrele arată că au fost peste 21.000 de credite acordate, iar valoarea totală ajunge la 15 miliarde (de lei - n. r.). Avem un plafon de garantare de 20 de miliarde. Astăzi am alocat ultimul miliard către trei instituţii financiar-bancare", a spus Nancu.

Potrivit acestuia, în primele zece luni din acest an au fost aprobate 10% din numărul total de garanţii acordate de FNGCIMM în 18 ani (2002-2019) şi 23,7% din valoarea tuturor granturilor, programul IMM Invest având cea mai mare contribuţie.

"Planul de investiţii pentru relansarea economică îşi arată efectele la zece luni. Economia românească avea nevoie de un astfel de plan bazat pe investiţii. Fiind vorba de o criză economică, Guvernul actual foloseşte foarte mult efectul multiplicator al investiţiilor, care poate ajunge la şapte, adică la un leu investit are grad de multiplicare în economie de şapte ori", a spus oficialul FNGHIMM.

Fondul a avut în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de 118,9 milioane de lei şi un profit net de 73,1 milioane de lei. AGERPRES/(A - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei