Foarte interesant!

Foarte interesant!

Ambasadorul israelian la Berlin, Ron Prosor, susţine că Israelul oferă Ucrainei mai mult sprijin decât se ştie în mod public.

„Ajutăm, deşi nu public. Şi mult mai mult decât se ştie", a afirmat diplomatul, pentru Berliner Morgenpost potrivit Rador, fără a preciza, însă, despre ce fel de sprijin este vorba.

El a amintit că trupe ale Federației Ruse se află în Siria, stat pe care Moscova îl controlează prin Bashar al-Assad și prin care rușii ar putea destabiliza Israelul.

Întrebat de ce Israelul nu oferă asistenţă militară Ucrainei, în pofida solicitărilor Kievului, Prosor a răspuns: "Nu este atât de simplu. Avem ruşi în Siria. Armata israeliană blochează în mod regulat furnizarea de arme din Iran către Siria şi Liban. Printre acestea se numără dronele şi rachetele iraniene pe care Rusia le foloseşte în Ucraina".

Potrivit ambasadorului, acesta este primul motiv pentru care Israelul "menţine tăcerea". Al doilea motiv este prezenţa unei mari comunităţi evreieşti în Rusia. De asemenea, Prosor a sugerat că Israelul nu poate să blocheze complet furnizarea de drone de către Iran.

Ambasadorul a mai menţionat că Olaf Scholz, Germania şi Europa au înţeles că trebuie să te aperi pentru a păstra valorile unui stat democratic.

"Iar israelienii ştiu asta încă de la întemeierea propriului stat", a subliniat diplomatul.

Ukrinform notează că Prosor este ambasadorul Israelului în Germania din vara anului trecut.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...