Foarte interesante amănunte!/Ce condiție i-a pus China lui Putin pentru a-i oferi azil politic

Foarte interesante amănunte!/Ce condiție i-a pus China lui Putin pentru a-i oferi azil politic

Președintele rus Vladimir Putin ar fi cerut Chinei azil politic și a primit acordul, dar cu o condiție: Rusia nu trebuie să folosească arme nucleare în războiul împotriva Ucrainei.

Alexei Arestovici, consilier al Oficiului Președintelui Ucrainei, a vorbit despre acest lucru într- un interviu cu jurnalista rusă Iulia Latinina, explicând de ce, în opinia sa, Kremlinul nu ar îndrăzni să lanseze o lovitură nucleară.

Potrivit interlocutorului, în negocierile ruso-chineze, Beijingul a arătat clar că în lumea bipolară pe care partea chineză intenționează să o construiască, nu există loc pentru conflicte nucleare.

„După informațiile pe care le am, Putin a cerut a treia oară Chinei azil politic, a treia oară i s-a spus că da. Chinezii i-au spus foarte dur: în lumea bipolară pe care o plănuim, nu avem nevoie de un război nuclear”, a spus consilierul lui Zelenski.

Arestovici a mai adăugat că partenerii occidentali ai Ucrainei au sporit major acordarea de asistență militară și economică la Kiev. În special, vorbim despre furnizarea de mijloace pentru combaterea dronelor kamikaze iraniene și a sistemelor de apărare aeriană.

"Aceasta este reacția țărilor al căror produs intern brut total este cu mult peste 50% din întreaga lume, iar Rusia lui Putin abia are 1,5%. Rezultatul acestei confruntări este, în principiu, de înțeles", a subliniat analistul.

Anterior, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirill Budanov, a vorbit despre riscurile scăzute ca Rusia să folosească arme nucleare. Potrivit acestuia, după un atac nuclear, Putin își semnează condamnare la moarte pentru sine și pentru întreaga Rusie.

Și Casa Albă a spus că nu va tolera nicio lovitură nucleară pe teritoriul Ucrainei, răspunzând la întrebarea dacă Washingtonul va considera folosirea armelor nucleare tactice de către Rusia ca pe un atac nuclear la scară largă. SURSA: ziare.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”