Foarte interesante amănunte!

Foarte interesante amănunte!

În oraşul Shenzhen, din sudul Chinei, unde sectorul imobiliar a încetinit, proprietăţile de lux se opun tendinţei de scădere, a raportat luni publicaţia oficială Securities Times, deoarece cumpărătorii bogaţi caută un refugiu sigur pe o piaţă slabă, informează Reuters .

În hub-ul tehnologic din sud, 604 unităţi dintr-un complex de lux care nu a fost construit încă au fost pre-vândute la preţuri de până la 162.000 de yuani (23.087 de dolari) pe metru pătrat.

Având în vedere că unităţile au dimensiuni de până la 425 de metri pătraţi, acest lucru sugerează că unele ar fi putut atinge valori de 9,8 milioane de USD.

În luna mai, unităţile unui proiect care urmau să coste cel puţin 18 milioane de yuani fiecare au fost vândute în prima zi de la lansare.

Piaţa imobiliară din China a încetinit brusc în ultimele luni, atât preţurile, cât şi vânzările scăzând după ce autorităţile au intervenit pentru a reduce datoriile excesive deţinute de dezvoltatorii imobiliari, declanşând o criză de lichidităţi şi afectând încrederea cumpărătorilor.

Dar noile locuinţe de lux sunt încă populare printre cumpărători, care le văd ca pe o "monedă forte" pe o piaţă imobiliară slabă.

Cererea a rămas sumbră în ciuda unei serii de măsuri de stimulare impuse de peste 200 de oraşe pentru a alimenta interesul cumpărătorilor, vânzările de proprietăţi în funcţie de suprafaţa utilă scăzând cu 48% în august faţă de anul trecut.

În schimb, în prima jumătate a acestui an, preţul mediu de vânzare al proprietăţilor de lux evaluate la 10 milioane de yuani şi peste a crescut cu 11% faţă de anul precedent, potrivit China Real Estate Information Corp (CRIC), un serviciu independent de consultanţă imobiliară.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...