Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

O evaluare atentă arată că Ucraina poate respinge trupele invadatoare ruse dacă primește armele necesare de la Occident susține Richard Hooker, fost decan al Colegiului de Apărare al NATO și asistent special al președintelui SUA, într-un articol pentru Atlantic Council.

El spune că președintele Volodimir Zelenski poate ridica o armată de un milion de soldați instruiți, în ciuda pierderilor grele actuale. Aceasta este mult mai mult decât este capabilă să genereze Rusia. De fapt, întreaga armată rusă participă deja la războiul împotriva Ucrainei. Și aceasta include unități din Orientul Îndepărtat și Kaliningrad. Pe hârtie, armata rusă este formată din 850.000 de soldați. Dar, în realitate, Moscova este capabilă să trimită mai puțin de 300.000 pe câmpul de luptă. Restul sunt militari ai serviciilor de securitate, grăniceri și alte structuri. Nu sunt pregătiți pentru război împotriva Ucrainei. Armata rusă a suferit pierderi dureroase care nu pot fi compensate de recruți și rezerviști slab pregătiți. Putin nu poate recurge nici la mobilizare deschisă, fără a-și pune regimul în pericol. În timp, avantajul resurselor umane al Ucrainei nu va face decât să crească.

În ceea ce privește echipamentele, Ucraina este bine dotată cu arme de calibru mic, echipament individual de protecție, drone, precum și rachete antitanc și antiaeriene. Are forțe semnificative de tancuri și artilerie, informații bune și un sistem feroviar dezvoltat care îi permite să transfere rapid trupe și provizii. Dar majoritatea tancurilor ucrainene nu au dispozitive de termoviziune, navigație GPS, muniție modernă și blindaj. Majoritatea sistemelor de artilerie ale Ucrainei sunt remorcate, ceea ce le face vulnerabile la contraatacuri rusești. Tancurile și artileria ucrainene sunt, de asemenea, numeric mai mici decât ale ​​Rusiei, care are rezerve semnificative de sisteme mai moderne.

SUA dispun de un număr mare de tancuri M1A1 și obuziere autopropulsate M109A6

Între timp, depozitele din SUA au un număr mare de tancuri M1A1 și obuziere autopropulsate M109A6, care au fost înlocuite cu modele îmbunătățite. Aceste mașini sunt capabile să satisfacă pe deplin nevoile actuale. Și pot fi readuse în stare de luptă relativ repede pentru a fi predate Ucrainei. În ciuda faptului că aceste tancuri și obuziere cu greu pot fi numite cele mai noi tehnologii, ele sunt destul de aprope de sistemele pe care rușii le au. În prezent, curajul și rezistența ucrainenilor au făcut posibilă rezistența în fața agresiunii ruse. Cu toate acestea, sunt necesare capacități tehnice pentru a câștiga.

Ucrainei îi lipsesc echipamentul cu rază lungă de acțiune și forța aeriană

Autorul subliniază că Ucrainei îi lipsesc echipamentul cu rază lungă de acțiune și forța aeriană. Fără o forță aeriană puternică și o cantitate semnificativă de artilerie de rachete, apărătorii ucraineni nu vor putea distruge sistemele rusești cu rază lungă de acțiune care distrug orașe întregi din est. Un număr mic de instalații HIMARS au contribuit la reducerea capacităților rusești. Dar Ucraina are nevoie de și mai multe astfel de arme. Forțele aeriene ucrainene au luptat eroic. Dar sunt capabile să efectueze 10-20 de zboruri pe zi, adică doar 10% din cele efectuate de Rusia. Aliații NATO și partenerii de coaliție au oferit un sprijin aerian puternic în Kosovo, Irak și Afganistan. Și o pot face din nou fără a fi nevoiți să-și trimită trupele în primele linii. Cel mai puțin care se poate face este să se permită Poloniei și altor țări care au făcut parte odată din blocul Pactului de la Varșovia să transfere în Ucraina MiG-29 și Su-25 de fabricație sovietică. Acest lucru va schimba foarte mult situația de pe teren.

Preluarea noilor echipamente și antrenarea soldaților va necesita timp. Prin urmare, o contraofensivă în 2022 va fi problematică. Cu toate acestea, armata ucraineană a demonstrat o mare adaptabilitate și pricepere în utilizarea unei game largi de echipamente pe care le-a primit deja din Occident.

„ În condițiile reînarmării și pregătirii, Forțele Armate ale Ucrainei vor fi pregătite să treacă la ofensivă în 2023 ”, scrie autorul.

Pentru ca Ucraina să dobândească capacități ofensive, liderii Occidentului trebuie să răspundă câteva întrebările existențiale. Chiar vor ca Putin să piardă? Pot fi descurajați de un baraj constant de amenințări umilitoare, în special cele care implică utilizarea armelor nucleare? Doctrina rusă a escaladării de dragul detensionării se rezumă de fapt la o simplă teză: „Dacă nu ne permiteți să ne ocupăm vecinii, vă vom distruge cu arme nucleare”. Conform acestei logici, Occidentul nu se poate opune nicăieri agresiunii ruse.

SUA și aliații nu ar trebui să se teamă de amenințarea nucleară a lui Putin

SUA, împreună cu aliații săi francezi și britanici, s-au bazat cu succes pe descurajarea nucleară de zeci de ani. Mijloacele acestei descurajări rămân intacte și eficiente. Prin urmare, nu ar trebui să cedeze temerilor. Liderii americani și europeni vorbesc mult despre „pregătirea pentru un război lung”. Având în vedere creșterea prețurilor la combustibil și criza alimentară globală, un astfel de război nu este în interesul lumii. În schimb, este nevoie de o încheiere mai rapidă a conflictului.

După 1945, Occidentul nu se poate lăuda cu succes în prevenirea genocidului și a cazurilor de ucidere în masă a civililor. Din motive politice, nu a intervenit când sute de mii de oameni au murit în Cambodgia, Somalia, Rwanda, Sudan, Balcani și Siria. Și acum Occidentul face același lucru în timp ce Rusia încearcă să distrugă democrația, independența și cultura ucraineană, scrie atorul. Vor exista consecințe grave dacă comunitatea atlantică va alege să stea din nou deoparte. De data aceasta conflictul va fi „nu în curtea noastră, ci la ușa noastră”, continuă expertul.

Cu alte cuvinte, dacă Occidentul face totul pentru a împiedica Ucraina să câștige, nu va câștiga. Dar dacă decide să îi ofere o serie de capabilități necesare unui război modern de mare intensitate, Ucraina poate și va câștiga. Această victorie va pune capăt agresiunii ruse în spațiul de securitate european pentru o generație, și posibil pentru totdeauna. Va fi o moștenire demnă pentru liderii noștri și pentru oamenii noștri”, crede Hooker.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…