Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Apar tot mai multe probe circumstanțiale care arată că regimul Putin a știut sau a orchestrat masacrul terorist de la Moscova, ca să dea vina pe Ucraina, scrie defapt.ro .

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o «fereastră» pentru a trece graniţa”, a susținut Putin, vorbind despre faptul că presupușii atentatori au fost prinși în regiunea Briansk. El a dat asigurări că „toți cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi” şi „nu vor avea un destin de invidiat”.

Însă tot mai mulți analiști compară acest atac terorist cu cele din 1999, când circa 300 de oameni au murit în atentate cu bombă asupra unor blocuri de apartamente din Rusia. Aceste atentate au fost folosite drept pretext pentru un nou atac asupra Ceceniei, care de data aceasta a fost cucerită. Însă mai multe investigații independente au apreciat că atentatele au fost executate de serviciile secrete rusești.

Probe că Putin a știut sau a orchestrat masacrul terorist

Ce probe circumstanțiale sugerează implicarea Kremlinului în masacrul terorist de la arena Crocus, din Moscova, există în acest moment:

  • Ambasada SUA în Rusia a lansat din 4 martie un avertisment că se pregătesc atentate teroriste și a cerut cetățenilor săi să evite reuniunile cu număr mare de oameni, inclusiv concertele. Putin a respins violent avertismentul american, la 19 martie.
  • Moscova este împânzită de camere de luat vederi, dar presupușii teroriști s-au putut plimba nestingheriți cu o mașină cu numere false.
  • Interesant este și faptul că, după atentat, presupușii teroriști nu au schimbat mașina și au circulat nestingheriți circa 400 de kilometri până spre Briansk, aproape de Ucraina.
  • O bază de aprovizionare a OMON se afla la câteva minute de Arena Crocus, dar trupele speciale au intervenit după o oră de la începerea atacului
  • Într-un mesaj video viral, un fost angajat al Arenei spune că proprietarul acestor spații – cu mall și hotel – Aras Agalarov a investit enorm în securitate, mai ales într-un sistem modern de stingere a focului. Însă clădirea a luat foc și nu sunt semne că sistemele de stingere a incendiilor ar fi funcționat
  • Nu este clar cum s-a declanșat un incendiu atât de puternic
  • Înaintea concertului, participanții nu au fost verificați dacă dețin arme de foc sau explozibili.
  • Crocus are un contract cu Întreprinderea Federală Unitară de Stat Okhrana a Gărzii Naționale. Dar înregistrările video din hol și din alte încăperi în care teroriștii împușcă oameni nu arată nicio rezistență din partea gărzilor. Nici printre morți și răniți nu se află gărzi.

Până acum, ar fi circa 134 de persoane ucise după atentatul de la Moscova, inclusiv copii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...