Foarte interesante amănunte...

Foarte interesante amănunte...

Un fost angajat al Oficiului Federal Austriac pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului (BVT), acum defuncte, Egisto Ott, a fost arestat pe 29 martie sub acuzația că a abuzat de funcția sa oficială și de serviciul secret de informații în detrimentul Vienei, transmite televiziunea austriacă ORF.

Potrivit postului TV, împreună cu Ott a fost arestat și fostul său ginere și este acuzat de complicitate. Der Standart relatează că Ott este legat de fostul director de operațiuni al companiei germane prăbușite Wirecard, omul de afaceri austriac Jan Marsalek, care, potrivit anchetatorilor, a condus un grup de cetățeni bulgari arestați în Marea Britanie sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia.

Potrivit Standart, Ott a transferat în vara anului 2022 conținutul smartphone-urilor a trei foști funcționari de rang înalt ai Ministerului Afacerilor Interne către serviciile speciale ruse. El a primit informația de la un alt angajat al departamentului închis anti-terorism, care este și el cercetat. Ott fusese reținut anterior în 2021, dar a fost eliberat; el a negat întotdeauna acuzațiile de spionaj pentru Rusia, scrie publicația.

În iunie 2020, când actualul cancelar german Olaf Scholz era ministru de finanțe, Wirecard a fost acuzat de fraudă, după ce auditorii au înregistrat un deficit de 1,9 miliarde de euro. Scholz și ministerul său au încercat să protejeze corporația de atacuri, care au provocat resentimente și suspiciuni.Unul dintre principalii manageri ai Wirecard, austriacul Jan Marsalek, a scăpat de anchetă. Presa germană susține că acesta s-ar putea afla în Rusia sau Belarus.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?