Focar de febră denga în Argentina: Peste 60.000 de oameni infectați și peste 40 de decese

Focar de febră denga în Argentina: Peste 60.000 de oameni infectați și peste 40 de decese

Un focar de febră denga a cuprins toată Argentina care s-a soldat cu moartea a peste 40 de persoane. Până în prezent, peste 60.000 de persoane sunt infectate, majoritatea din nord-vestul țării.

Focar de febră denga în Argentina

Provinciile de nord-vest Salta, Tucumán şi Jujuy, în apropierea graniţelor Argentinei cu Chile şi Bolivia, au înregistrat cel mai mare număr de decese.

Infecția a fost răspândită de țânțarii Aedes aegypti, ultimul mare focar având loc în urmă cu 3 ani. Biologii fac tot posibilul pentru a stopa astfel de focare. Aceștia iradiază mii de țânțari anual pentru ca descedenții lor să nu mai poată fi viabili din cauza leziunilor ADN. Practic, țânțarii expuși la radiații ar putea ajuta la reducerea răspândirii denga.

"Acest ţânţar, din cauza creşterii temperaturii din ţara noastră şi din lume... este capabil să se răspândească mai mult. Populaţia lor continuă să se deplaseze mai spre sud", a declarat biologul Marianela Garcia Alba, citată de Reuters.

Ministerul Sănătății din Argentina le recomandă oamenilor să ia măsuri împotriva țânțarilor. Este indicată folosirea plaselor speciale pe uși și ferestre, dar și utilizarea de insecticide speciale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...