Focare de Covid-19 la centrele rezidenţiale pentru copii şi tineri cu probleme psihice din Piatra-Neamţ şi Păstrăveni

Focare de Covid-19 la centrele rezidenţiale pentru copii şi tineri cu probleme psihice din Piatra-Neamţ şi Păstrăveni

Două focare de Covid-19 au fost confirmate la două centre rezidenţiale pentru copii şi tineri cu probleme psihice de la Piatra-Neamţ şi Păstrăveni, 59 de angajaţi şi asistaţi fiind depistaţi până acum cu noul coronavirus.

Directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău, a declarat, pentru AGERPRES, că la cele două centre au fost testaţi atât angajaţii, cât şi asistaţii.

"Astăzi terminăm testarea în cele două centre, însă nu am primit toate rezultatele nici pentru ce am testat până acum. De aceea cifrele sunt în dinamică", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP Neamţ.

Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamţ, a declarat, pentru AGERPRES, că cifrele preliminare arată că la centrul din Păstrăveni sunt 28 salariaţi şi 15 asistaţi pozitivi, iar la centrul din Piatra-Neamţ există 11 copii şi 5 salariaţi confirmaţi cu Covid-19.

"Noi, la DGASPC nu suntem anunţaţi de DSP despre cazurile confirmate din centre. Angajaţii sunt sunaţi, iar ei la rândul lor ne sună pe noi. De aceea nu avem o evidenţă strictă a cazurilor. În plus, cifrele sunt în dinamică pentru că testările nu s-au terminat şi nu avem nici toate rezultatele de la ce s-a testat până acum. Din când în când mai primim câte un telefon de la câte un angajat care ne spune că şi el a fost sunat şi i s-a spus că este pozitiv", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamţ.

În judeţul Neamţ au fost confirmate până acum 617 cazuri de îmbolnăvire, dintre care 69 doar în ultimele 24 de ore.

Majoritatea cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore sunt ale angajaţilor şi asistaţilor de la cele două centre rezidenţiale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei