Focuri de armă trase la graniţa dintre Kosovo şi Serbia

Focuri de armă trase la graniţa dintre Kosovo şi Serbia

Poliţia din Kosovo a anunţat că într-o locaţie din nordul ţării majoritar sârbesc, au fost auzite focuri de armă în direcţia forţelor de poliţie, potrivit Balkan Insight.

Momentan nu există informaţii amănunţite despre ce se întâmplă la graniţa dintre Kosovo şi Serbia, dar Directorul poliţiei, Samedin Mehmeti, a confirmat că nu există răniţi, relatează Digi24.

Poliţia din Kosovo a anunţat pe Twitter că câţiva cetăţeni au raportat cazuri în care albanezii kosovari au fost opriţi şi maltrataţi, fiindu-le provocate răni şi pagube materiale de către persoane suspectate că fac parte din organizarea blocadelor rutiere.

Sârbi localnici din nordul Kosovo au blocat drumul principal cu camioane în apropiere de trecerea la graniţa cu Serbia, în Jarinja, relatează Euronews. Potrivit mai multor informaţii de pe teren, au fost făcute blocade în zona Rudare, din localitatea Zvecan. Se pare că pasagerii din Jarinje sunt sfătuiţi să revină în Serbia, oameni cu măşti fiind observaţi pe autostrăzile din nordul Kosovo.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic a spus că ţara sa nu s-a aflat niciodată într-o situaţie mai dificilă decât cea din prezent în ceea ce priveşte Kosovo. Vucic a anunţat că conducerea de la Pristina intenţionează să îi oprească pe toţi cei care au acte de identitate sârbeşti, la punctele de trecere administrative, începând din această noapte.

„Situaţia pentru poporul nostru din Kosovo şi Metohija este foarte complicată şi complexă (…) mulţi oameni şi-au redus atitudinea faţă de Kosovo şi Metohija la slogane în care spun ‘Kosovo este Serbia’ şi atât, dar nu cred că am fost vreodată într-o situaţie mai complexă şi mai dificilă decât cea de astăzi”, a declarat Vucic în discursul său adresat publicului cu privire la situaţia din Kosovo, relatează G4media.

„Au luat decizia de a impune lucruri pe care nu au dreptul să le impună, în primul rând oamenilor din nordul Kosovo şi Metohija. În prealabil, şi-au trimis unităţile cu 21 de tone de combustibil şi cu tot ceea ce trebuie la punctele de trecere administrativă de la Jarinje şi Brnjak, cu dorinţa de a-i opri pe toţi cei care au cărţi de identitate sârbeşti. Toate acestea ar trebui să înceapă diseară la miezul nopţii, în timp ce, în acelaşi timp, îi vor convinge pe sârbi să renunţe la plăcuţele KM”, a mai transmis preşedintele Serbiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu