Fondul de luptă împotriva corupţiei al opozantului rus Aleksei Navalnîi, vizat din nou de percheziţii

Fondul de luptă împotriva corupţiei al opozantului rus Aleksei Navalnîi, vizat din nou de percheziţii

Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost vizat vineri de o percheziţie, a anunţat această organizaţie, denunţând o nouă manevră de intimidare a Kremlinului, informează AFP.

"FBK este percheziţionat", a scris pe Twitter Aleksandr Golovaci, avocatul organizaţiei, care a publicat o înregistrare cu poliţişti cu cască ce se apropiau de birourile sale.

La rândul său, Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a anunţat pe contul său de Instagram că a fost audiat de puternicul Comitet de Anchetă în cadrul unui dosar pentru defăimare, şi că două apartamente care aveau legătură cu el sunt în curs de percheziţionare.

"Acest regim odios trebuie combătut", a scris Navalnîi, căruia i s-a interzis să părăsească Moscova.

Potrivit lui, autorităţile ruse încearcă astfel să-i paralizeze acţiunile odată cu apropierea alegerilor în circa 30 de regiuni ruse, alegeri prevăzute să aibă loc în septembrie.

Personalitate marcantă a FBK, Liubov Sobol a estimat că autorităţile profită de această anchetă pentru defăimare ce îl vizează pe Navalnîi pentru a slăbi mişcarea. "Este un pretext practic pentru Kremlin ca să pună mâna pe biroul nostru şi să ne paralizeze activitatea. Nu vor reuşi", a scris ea.

Comitetul de Anchetă rus a deschis un dosar pentru defăimare împotriva lui Navalnîi, acuzându-l că a difuzat informaţii "mincinoase" şi "injurioase pentru onoarea şi demnitatea" unui veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, care şi-a exprimat la televiziune susţinerea pentru referendumul constituţional din 1 iulie, ce îi oferă lui Vladimir Putin posibilitatea de a se menţine la putere până în 2036.

Navalnîi şi organizaţia lui au fost vizaţi anul trecut de mai multe serii de percheziţii şi de sechestrare a bunurilor.

În opinia opozantului, acestea erau represalii pentru că a organizat o mişcare de contestare în vara lui 2019, odată cu apropierea alegerilor la Moscova. Acest scrutin s-a încheiat cu înfrângerea a numeroşi candidaţii susţinuţi de Kremlin.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 Așa o fi?

4 Adevăruri devastatoare / Cei mai deștepți dintre „băieții deștepți” care ne-au scumpit energia. Oare procurorii …

5 Șeful Poliției din Centrul Vechi: Care a fost temeiul legal al filajului asupra lui Gavriș? Comunicatele de pr…