Forțele nucleare americane încă utilizează dischete

Forțele nucleare americane încă utilizează dischete

Forțele nucleare americane încă utilizează calculatoare învechite cu dischete, atrage atenția un raport al GAO, echivalentul american al Curții de Conturi, citat de AFP.

"Departamentul Apărării folosește floppy disk-uri de 8 inci în sistemul ce controlează funcțiile operaționale ale forțelor nucleare naționale" ca "rachetele intercontinentale, bombele nucleare și aparatele de realimentare în zbor", potrivit raportului.

Dischetele sunt utilizate cu calculatoare "IBM seria/1", care datează din anii 1970, precizează raportul privind îmbătrânirea instrumentelor IT ale administrației federale.

Potrivit GAO, Departamentul Apărării a răspuns că intenționează să-și actualizeze "sistemele de stocare a datelor" și calculatoarele "portabile și de birou până la sfârșitul anului 2017".

Raportul evidențiază și alte exemple de instrumente învechite în administrația federală, cum ar fi utilizarea de programe "antice" folosind limbajul COBOL în agenția însărcinată cu veteranii.

În mod general, raportul arată că operațiunile și întreținerea reprezintă peste 75% din cheltuielile informatice și pentru rețele ale administrației federale.

Aceste cheltuieli operaționale au crescut în ultimii ani, în detrimentul cheltuielilor de investiții, mai afirmă, cu părere de rău, GAO în acest raport.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante