Forțele nucleare americane încă utilizează dischete

Forțele nucleare americane încă utilizează dischete

Forțele nucleare americane încă utilizează calculatoare învechite cu dischete, atrage atenția un raport al GAO, echivalentul american al Curții de Conturi, citat de AFP.

"Departamentul Apărării folosește floppy disk-uri de 8 inci în sistemul ce controlează funcțiile operaționale ale forțelor nucleare naționale" ca "rachetele intercontinentale, bombele nucleare și aparatele de realimentare în zbor", potrivit raportului.

Dischetele sunt utilizate cu calculatoare "IBM seria/1", care datează din anii 1970, precizează raportul privind îmbătrânirea instrumentelor IT ale administrației federale.

Potrivit GAO, Departamentul Apărării a răspuns că intenționează să-și actualizeze "sistemele de stocare a datelor" și calculatoarele "portabile și de birou până la sfârșitul anului 2017".

Raportul evidențiază și alte exemple de instrumente învechite în administrația federală, cum ar fi utilizarea de programe "antice" folosind limbajul COBOL în agenția însărcinată cu veteranii.

În mod general, raportul arată că operațiunile și întreținerea reprezintă peste 75% din cheltuielile informatice și pentru rețele ale administrației federale.

Aceste cheltuieli operaționale au crescut în ultimii ani, în detrimentul cheltuielilor de investiții, mai afirmă, cu părere de rău, GAO în acest raport.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

4 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet

5 A dat-o în penibil! Loredana Groza s-a fotoșopat până a devenit altcineva!