Forțele ruse se retrag din Energodar, cu camioanele pline de „televizoare, frigidere, mobilă și electrocasnice”

Forțele ruse se retrag din Energodar, cu camioanele pline de „televizoare, frigidere, mobilă și electrocasnice”

Forțele ruse au început să fugă din Energodar, oraşul unde se află centrală din Zaporojie (sud), și au luat cu ei diverse bunuri furate, a anunțat compania de stat pentru energie nucleară din Ucraina, Energoatom, relatează ZN.UA .

Forțele ruse ar fi furat mai multe bunuri dintr-un hotel din Energodar Foto: Telegram/ Elergoatom

Panica, teama și așteptarea înfrângerii, care i-au cuprins pe ocupanții din regiunile Herson și Zaporojie, au ajuns la Energodar”, au scris reprezentanții Energoatom pe canalul lor de Telegram .

Potrivit sursei citate, a fost înregistrat și un furt la hotelul „Skifsky”, de unde soldații ruși au luat tot ce era posibil (televizoare, frigidere, mobilier și articole de uz casnic”, pe care le-au împachetat și urcat în autobuze și camioane.

Compania de stat pentru energie nucleară afirmă că aeste evacuări cu jafuri sunt „autorizate prin decretul lui Putin sub masca „legii marțiale” impuse de acesta asupra teritoriilor ucrainene ocupate temporar de Rusia”.

Forţele ucrainene ar fi încercat miercuri să preia controlul asupra centralei nucleare Zaporojie controlată de partea rusă, în sudul Ucrainei, dar încercarea acestora ar fi fost respinsă după mai multe ore de lupte, potrivit lui Vladimir Rogov, membru al administraţiei militare instalate de Rusia în regiunea Zaporojie.

În schimb, agenţia de presă Unian a transmis, citând un responsabil ucrainean, că oraşul Energodar a fost bombardat în cursul nopţii şi miercuri dimineaţă de trupele ruse, ceea ce a dus la întreruperea parţială a alimentării cu apă şi curent a locuitorilor de aici.

"În cursul nopţii, Energodar a fost din nou bombardat. Oraşul este parţial fără electricitate şi apă. Tirurile au vizat la început zona industrială, iar spre miezul nopţii bombardamentele s-au extins asupra oraşului propriu-zis şi continuau şi miercuri dimineaţă.Avem informaţii despre pagube provocate la un transformator, precum şi clădirea comitetului executiv al consiliului municipal", a indicat pe Telegram primarul ucrainean în exil al Energodar, Dmitri Orlov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro