Forțele ucrainene, atac cu HIMARS asupra Melitopolului. Soldații ruși încearcă să își scoată răniții dintre flăcări

Forțele ucrainene, atac cu HIMARS asupra Melitopolului. Soldații ruși încearcă să își scoată răniții dintre flăcări

Mai multe înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare de militarii ruși din Melitopol au surprins rezultatele unui atac cu rachete HIMARS asupra unui hotel despre care ucrainenii afirmă că a fost folosit ca bază de trupele de invazie.

FOTO: Captură Video

Potrivit informațiilor apărute pe rețelele de socializare, atacul cu lansatoare multiple de rachete HIMARS primite de ucraineni din partea Statelor Unite a vizat un hotel și un restaurant în care s-au instalat trupele rusești, imaginile distribuite de soldații ruși arătând operațiunile de salvare demarate la scurt timp după lovituri.

Peste 10 explozii au fost raportate în Melitopol în urma atacului ce a avut loc în cursul acestui weekend, rezidenții relatând că hotelul și restaurantul incendiate ce pot fi văzute în imagini este situat în partea de est a orașului, potrivit RFE .

Locuitorii din orașul strategic din sud, cu aproximativ 150.000 de locuitori, au raportat că explozii mari au răsunat în estul Melitopolului la sfârșitul zilei de 10 decembrie, iar incendiile au continuat până în dimineața zilei de 11 decembrie.

Ivan Fedorov, primarul exilat din Melitopol, a declarat că fostul complex era folosit acum pentru a găzdui 200-300 de militari susținuți de Kremlin și că zeci dintre ei au fost uciși sau răniți.

Fedorov a scris pe canalul său Telegram că „răniții au fost imediat duși la spitale din Crimeea [ocupată de Rusia], deoarece nu există suficiente locuri în Melitopol. Unele ambulanțe sunt transformate în morgi”.

Rapoartele nu au putut fi confirmate în mod independent, notează sursa citată.

Armata ucraineană nu a oferit detalii, dar a declarat că țintele lovite includ barăci și au fost efectuate cu artilerie și rachete.

Autoritățile instalate de Rusia au declarat că două persoane au fost ucise și 10 rănite într-un atac cu rachete în jurul orașului Melitopol, care a fost cucerit de forțele rusești la începutul invaziei care a început la 24 februarie.

„Sistemele de apărare aeriană au distrus două rachete, iar patru au ajuns la ținte”, a scris pe Telegram Evgheni Balitski, guvernatorul numit de Moscova în partea ocupată a regiunii Zaporojie.

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMAR), care joacă un rol din ce în ce mai important în contraofensivele Ucrainei împotriva forțelor rusești din estul și sudul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”