Fost paralamentar bosniac, arestat la Timișoara. Este condamnat în țara lui pentru corupție

Fost paralamentar bosniac, arestat la Timișoara. Este condamnat în țara lui pentru corupție

Un fost parlamentar bosniac, condamnat în țara sa la trei ani de închisoare pentru corupție, a fost arestat la Timișoara în baza unui mandat european de arestare. Fostul parlamentar a fost introdus în arestul IPJ Timiș.

Fostul parlamentar bosniac Brčko Ćazim Dačaj a fost arestat la Timișoara FOTO cin.ba

Brčko Ćazim Dačaj, fost parlamentar în Adunarea Parlamentară a Bosniei-Herţegovina, condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru corupție, a fost prins în România și arestat în baza unui mandate european de arestare. Brčko Ćazim Dačaj a fost arestat de Curtea de Apel Timișoara, la propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit surselor „Adevărul”, fostul parlamentar bosniac a fost prins la Jimbolia, unde Brčko Ćazim Dačaj a spus că are niște rude. La intrarea în România, polițiștii de frontieră au constatat, însă, că fostul demnitar bosniac este dat în urmărire pentru executarea unei pedepse de trei ani cu închisoarea.

Granturi din fonduri publice

Potrivit site-lui cin.ba, Brčko Ćazim Dačaj a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că a modificat bugetul astfel încât mai multe asociații cetățenești să poată obține granturi din fonduri publice. Ulterior, parlamentarul a încasat o parte din bani. Potrivit sursei citate, Brčko Ćazim Dačaj a luat mită, în perioada 2015-2020, 131.000 BAM (echivalentul a aproximativ 66.000 de euro). Banii au fost confiscați în urma procesului.

În perioada următoare, în baza corespondenței dintre autoritățile române și bosniace, fostul parlamentar ar trebui să fie trimis în Bosnia și Herțegovina pentru executarea pedepsei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...