Fost șef al armatei britanice: Rușii se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” în Herson

Fost șef al armatei britanice: Rușii se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” în Herson

Fostul lider al Statului Major General al Marii Britanii, Lord Richard Dannatt, a afirmat că forțele ruse se confruntă cu o „înfrângere inevitabilă” în orașul Herson, așa că trupele ruse plănuiesc „o retragere controlată pentru a face să pară mai puțin haotică”, relatează Sky News .

Dannatt susține că rușii sunt „încă pe picior de plecare” de pe câmpul de luptă. FOTO Profimedia

Generalul Lord Richard Dannatt a declarat că trupele invadatoare ruse sunt „încă pe picior de plecare" de pe câmpul de luptă și din această cauză Rusia atacă infrastructura energetică a Ucrainei.

În legătură cu declarațiile false ale Moscovei conform cărora Ucraina ar putea folosi „o bombă murdară”, generalul britanic este de acord cu evaluarea Institutului pentru Studiul Războiului, conform căreia obiectivul principal este de a distrage atenția de la imaginea de ansamblu.

Dannatt susține că este puțin probabil ca Rusia să lanseze o operațiune sub steag flas în această situație, fiindcă nu ar vrea să arunce o „bombă murdară” în cele patru zone alipite.

Generalul afirmă că acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul în care ar există „vreo logică la Kremlin”.

În vreme ce pe front armata ucraineană a lansat noi operațiuni ofensive în nord-estul Ucrainei, iar trupele rusești continuă să se pregătească pentru o retragere din Herson, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu „i-a împărtăşit omologului său francez îngrijorările sale legate de eventualele provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o « bombă murdară »”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...