Foști colegi din Liga Studenților, DEZVĂLUIRI NĂUCITOARE despre Marian Munteanu

Foști colegi din Liga Studenților, DEZVĂLUIRI NĂUCITOARE despre Marian Munteanu

Mai mulți foști colegi din Liga Studenților condusă în anii 90 de Marian Munteanu, actualul candidat al PNL la Primăria Capitalei, au făcut la o postare a Romaniței Constantinescu de pe Facebook  dezvăluiri năucitoare despre fostul lor coleg. Aproape toți spun că Munteanu era fan al Legiunii!

Postarea Romaniței Constantinescu:

12 aprilie la 20:39  Nu știu dacă folosește cuiva, dar am și eu ceva de zis: l-am cunoscut pe Marian Munteanu în 22 decembrie 1989 la Universitate la fântâna din fața Arhitecturii. Avea o fașă de tifon în jurul frunții. L-am întrebat dacă în noaptea dinainte fusese rănit. Mi-a spus franc: Nu, dar dă bine, nu găsești? L-am cunoscut mai bine în Liga studenților, unde alături de Marian Mierlă se gătise legionar, cu cizme lungi și suman. Când a venit Paul Cornea (pe atunci în ministerul învățământului) să vorbească cu noi despre noua programă de studii, prelungirea studiilor, masterat, a zis că el nu vorbește cu evreii. Din spatele unui grup de presiune pe care îl controla și cu care încerca să îi controleze pe ceilalți era grandilocvent, găunos, misogin (ce să caute fetele în sindicat?), agresiv. Mie mi s-a făcut foarte repede lehamite. Mi s-a făcut frică. Mi-e rușine că l-am cunoscut. Că am stat la o masă. Restul e istorie. Dacă are cineva nelămuriri, să-i întrebe pe cei care l-au cunoscut la Facultatea de Litere: Cezar Paul-Bădescu, Marilena Stancu, Mihaela Apetrei, Sorin Giurumescu. Și stau și mă întreb: o fi fost ideea Adrianei Săftoiu?

Cezar Paul-Bădescu Ai descris foarte bine personajul.

Cristian Preda Romanita Constantinescu Eu recunosc că am fost la "marșul în alb", după ce l-au bătut minerii, dar tocmai de aceea am fost șocat să văd cu cine s-a asociat în anii următori.

Marilena Stancu Da, Cristian Preda, despre asta e vorba. Iar semne, cum spune Romanita, erau inca din decembrie 89.

Romanita Constantinescu Eu nu l-am mai putut crede. Iar acum, ironia sorții, îl sprijină Miron Cozma. Dacă și-a luat cu adevărat bătaie atunci, a fost poate din greșeală... Am discutat atunci mai multe soluții despre Piață și nu avea nici îndoieli, nici alternativă. Nu gândea, nu discuta liber. Era îngrozitor. Parcă avea un plan, un program de îndeplinit, și anume să dea cu oiștea în gard.

Cezar Paul-Bădescu Eu eram în Liga Studenților, în primăvara lui 90. Am plecat de acolo după ce l-am auzit pe Marian Munteanu cum il ridica-n slăvi pe Zelea Codreanu. 

Sorin Giurumescu Eu l-am cunoscut mai bine când tocmai termina facultatea, ieșise (oficial) din Liga Studenților și își întemeiase un partid în sistem conspirativ, format din „celule” de câte 11 oameni, care nu-i cunoșteau pe cei din alte „celule” - cel puțin asta îmi povesteau, cu admirație, niște colegi cu un nivel de inteligență socială foarte redus și care nu înțelegeau de ce nu intru și eu, credeau că numai un „securist / comunist” nu ar fi atras de așa ceva... Am intrat în conflict cu cei lăsați de el în Ligă, pentru că, în calitate de șef al „Corpului de control” (ce numim azi „comisie de cenzori”) am descoperit că lipseau o mulțime de obiecte din inventar, în general computere și copiatoare donate Ligii și care, am presupus, luaseră drumul partidului. La momentul respectiv am fost discret, nu îmi convenea nici mie, ca multor altora, să confirmăm public faptul că Marian Munteanu este legionar, pentru că-i dădeam apă la moară lui Iliescu - noi am fost în Piața Universității pentru pluripartitism, nu pentru gândirea dihotomică a lui Marian Munteanu sau a lui Ion Iliescu. 

Ioana Both eu l-am cunoscut inaine de 89, eram cam colegi de serie; venea la colocviul eminescu de la iasi, ca activist ASC; din 90 incoace nu contenesc sa ma ingrozesc... 

Ana Adriana Săftoiu Nu, n-am nici o legatura cu aceasta numire. E deja asumata persoana care l-a condus in biorurile PNL. Ba din contră, in sedinta unde a fost validat - COU- am fost singura persoana care am spus ca nu e cazul sa fie prezentat ca o persoana reprezentând "societatea civilă", ca a candidat fara succes in 1992 si nu a avut nici o rezervă să devină candidatul partidului lui Măgureanu, drept urmare are un aspirant trecut politic. Despre cat de ametitoare a fost promovarea lui din seful ASCR - asa l-am cunoscut inainte de 1989, fiind anul II, el anul III- seful Ligii Studentilor, pănâ în ziua de astăzi nimeni nu a clarificat misterioasa "transformare". Când spun clarificat, am in vedere faptul că, din păcate, colegii mei vor "dovezi" pentru ceea ce se spune că ar gândi. Textele lui M Munteanu li se par insuficiente. Vor fapte, probabil! Din fericire, până acum nu s-au materializat aceste "texte".

Cristian Preda Public, s-a vorbit despre Predoiu. Bănuiala mea e că ideea vine de la Dudu Ionescu, care e consilier la Cotroceni. 

Marilena Stancu Rusine ca l-am cunoscut nu simt. E parte din istoria recenta. Ca, vorba aia, am stat de paza la usile Facultatii de Litere, in decembrie 89. Dar, da, au fost momente ciudate atunci. Si mai tarziu. Si nu mi se pare onesta perceptia publica de care se bucura. Sau s-a bucurat. Aici vad eu problema.  

Romanita Constantinescu Eu nu l-am mai putut crede. Iar acum, ironia sorții, îl sprijină Miron Cozma. Dacă și-a luat cu adevărat bătaie atunci, a fost poate din greșeală... Am discutat atunci mai multe soluții despre Piață și nu avea nici îndoieli, nici alternativă. Nu gândea, nu discuta liber. Era îngrozitor. Parcă avea un plan, un program de îndeplinit, și anume să dea cu oiștea în gard. 

Marilena Stancu Da, Cristian Preda, despre asta e vorba. Iar semne, cum spune Romanita, erau inca din decembrie 89. 

Romanita Constantinescu Liga a luat ființă pe 22 decembrie, fondatori ad-hoc fiind Marian Munteanu, Gabriela Iliescu, Andreea Deciu și ...cu mine. Am stat cu el în săptămânile următoare 10 ore pe zi. Am avut timp să-l cunosc. Iar pe bunicii lui Marian Mierlă îi cunoșteam pentru că erau consăteni cu bunicii mei. Și aici știam sigur de la ai mei că bunicul lui chiar fusese legionar. 

Marilena Stancu Pai, daca nu avem cuvinte in fata de pritocit, ne uitam la oameni, la gesturi smile emoticon. 

Cristian Preda Romanița, habar n-aveam că ești printre fondatori!!!! 

Romanita Constantinescu Cristian Preda nu în acte. de altminteri nici nu mai știu exact când s-a înființat "legal", adică la notariat, Liga. Probabil abia prin aprilie-mai 1990, când sediul se mutase deja de la Litere la Rectorat. Nu m-am mai dus. Era în orice caz o zi foarte frumoasă, însorită, de primăvară. Dar am fost reprezentantă de an și reprezentantă a Facultății de Litere până la începutul lui iunie, când mi-am dat demisia. În esență ce se întâmpla în Piață în ultimele zile mi se părea trist și periculos. Am fost pentru ieșirea Ligii din demonstrațiile din Piața Universității în acel moment. Mi se părea că se dorește compromiterea Ligii și, sub un pretext, interzicerea ei. Nu că aș fi anticipat venirea minerilor, asta nu. Aș fi dorit o repliere, o altfel de prezență/acțiune publică, și noi teme (printre care educația, deh!). Reacțiile erau atunci foarte violente. Mi s-a reproșat "iliescismul", "trădarea". Când vom avea timp, vom povesti și despre mineriada de la Litere... În orice caz, și nu ca să mă justific, Liga nu a fost numai Marian Munteanu. Erau o mulțime de oameni interesanți acolo și foarte curajoși.

Cristian Preda Romanita Constantinescu Știu că Liga nu era doar Munteanu 

Cezar Paul-Bădescu Eu eram în Liga Studenților, în primăvara lui 90. Am plecat de acolo după ce l-am auzit pe Marian Munteanu cum il ridica-n slăvi pe Zelea Codreanu.

Bogdan Suceava Excelent, Cezar! Pentru că așa a fost!

Iuliana Neciu Tocmai vorbeste doamna Gorghiu la TVR 1 despre catindat. Parca traim in doua lumi paralele.

Sorin Giurumescu Eu l-am cunoscut mai bine când tocmai termina facultatea, ieșise (oficial) din Liga Studenților și își întemeiase un partid în sistem conspirativ, format din „celule” de câte 11 oameni, care nu-i cunoșteau pe cei din alte „celule” - cel puțin asta îmi povesteau, cu admirație, niște colegi cu un nivel de inteligență socială foarte redus și care nu înțelegeau de ce nu intru și eu, credeau că numai un „securist / comunist” nu ar fi atras de așa ceva... Am intrat în conflict cu cei lăsați de el în Ligă, pentru că, în calitate de șef al „Corpului de control” (ce numim azi „comisie de cenzori”) am descoperit că lipseau o mulțime de obiecte din inventar, în general computere și copiatoare donate Ligii și care, am presupus, luaseră drumul partidului. La momentul respectiv am fost discret, nu îmi convenea nici mie, ca multor altora, să confirmăm public faptul că Marian Munteanu este legionar, pentru că-i dădeam apă la moară lui Iliescu - noi am fost în Piața Universității pentru pluripartitism, nu pentru gândirea dihotomică a lui Marian Munteanu sau a lui Ion Iliescu.
Camelia Sanda Dragă Romanița, poate că ar fi bine să modifici postarea ta din 'pentru prieteni' în publică. E mai bine să poată citi mai mulți 

Romanita Constantinescu Nu știu cum să o fac
Romanita Constantinescu M-am prins. Acum postarea e publică.

Cristian Lupu cred ca ideea a fost a lui V.M.

Romanita Constantinescu Cine e V.M.? 

Cristian Lupu Sarpele cu Ochelari. Si parca mai avea un nume...

Ioana Both eu l-am cunoscut inaine de 89, eram cam colegi de serie; venea la colocviul eminescu de la iasi, ca activist ASC; din 90 incoace nu contenesc sa ma ingrozesc...

Bogdan Suceava Ce era ASC? Asociația Studenților Creștini?

Dan Mihu Creștini din ăia cu secera și ciocanul. ASC = UASCR

Ana Adriana Săftoiu Nu, n-am nici o legatura cu aceasta numire. E deja asumata persoana care l-a condus in biorurile PNL. Ba din contră, in sedinta unde a fost validat - COU- am fost singura persoana care am spus ca nu e cazul sa fie prezentat ca o persoana reprezentând "... 

Marius Ghilezan pentru că e timpul memorialisticii glonţ pe ţeavă, confirm portretul făcut de Romaniţa. Eram reporter la "România liberă." Mergeam des pe la Liga Studenţilor. Era acolo Mihai Gheorghiu, cărătorul lui de geantă şi de ţucal. În plus în 1993 am fost la o bursă în SUA împreună cu el. Am intrat odată la el în cameră, fără să bat la uşă. L-am surprins cu patul plin de bani. Mi-a spus că sunt de la fraţii cei mari pentru fraţii mai mici din România. Atunci nu am scris, doar i-am întrebat pe locotenenţii săi dacă au primit bani. I-a ţinut pentru el. Din jenă şi din respect pentru anticomunismul pentru care mi-am dat toată energia nu am spus până acum acest episod. Şi voi mai povesti. 

Ana Adriana Săftoiu Marius, spune public! 

Alexandru Alexe astfel de lucruri nu trebuiau tinute departe de noi!
tacerea este o sustinere mai nenorocita decat cea deschisa si asumata frown emoticon
asteptam relatari mai detaliate si, poate/speram, coroborate. 

Marius Ghilezan am să spun dacă sunt întrebat




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”